בעקבות החשד לשחיתות: אופ"א מאיימת שתפרוש מפיפ"א
נשיא ליגת הכדורגל הגרמנית הזהיר כי 54 המדינות החברות באופ"א עלולות לעזוב את פיפ"א, אם דו"ח החקירה סביב הליך בחירת המדינות המארחות של המונדיאל לא יפורסם במלואו
נשיא ליגת הכדורגל הגרמנית הזהיר כי 54 המדינות החברות באופ"א עלולות לנקוט בצעד הסופי של עזיבת פיפ"א, זאת אם הדו"ח החקירה של מייקל גרסיה סביב תהליך בחירת המדינות המארחות של המונדיאל, לא יפורסם במלואו.
- פיפ"א קבעה: פיפ"א לא מושחתת
- החיים הטובים בפיפ"א: דירה בטראמפ טאואר - לחתולים
- סוני ואמירייטס איירליינס יפסיקו את החסות עם פיפ"א
ד"ר ריינהרד ראובל, ביטא את המתיחות בתוך פיפ"א סביב המחלוקת בין שופט ועדת האתיקה האנס יואכים אקרט וגרסיה, הפרקליט האמריקאי שעמד בראש זרוע החקירות, ובמשך 18 חודשים בדק את ההתנהלות בבחירת המארחות של הטורנירים ב-2018 ו-2022. גרסיה הסיר את שמו מהתקציר שפרסם אקרט של הדו"ח בן 430 העמודים, שזיכה את רוסיה וקטאר מהתנהלות לא הולמת.
"התוצאה הייתה כשל בתקשורת, וזה מערער את היסודות של פיפ"א בדרך שלא ראיתי לפני כן", טען ראובל.
"כפתרון, שני דברים צריכים לקרות. מעבר לכך שחייבים לפרסם את ממצאי ועדת האתיקה, צריך לפרסם גם את כתב האשמה של גרסיה, כך שיהיה ברור מה האישומים וכיצד הם נשפטו", אמר לאתר הגרמני kicker.de. "בנוסף, יש לפרסם את התחומים שלא נשפטו בדו"ח, והאם יש לכך הצדקה. הכל חייב להפוך לציבורי. זו הדרך היחידה שבה פיפ"א יכולה להתמודד עם האיבוד המוחלט של המהימנות".
לדבריו, אם הדו"ח לא יפורסם במלואו, אז אופ"א צריכה לשקול מהי עמדתה שלה מול פיפ"א. אקרט כבר הודיע כי אינו מתכוון לפרסם את הדו"ח במלואו, בעוד שפיפ"א גורסת כי אינה יכולה להתערב. "אם זה לא יקרה והמשבר לא ייפתר בצורה אמינה, צריך לשקול את השאלה האם אנחנו עדיין נמצאים בידיים טובות עם פיפ"א", הוסיף ראודל. "אפשרות אחת שיש לשקול בכובד ראש היא בהחלט עזיבה של אופ"א את פיפ"א".
ההתערבות של ראובל מגיעה בהמשך לקריאות של אופ"א לפרישתו של נשיא פיפ"א ספ בלאטר בתום הכהונה הנוכחית, כפי שהבטיח שיעשה. אף שנשיא אופ"א מישל פלאטיני אינו מוכן להתמודד נגד בלאטר בבחירות הבאות לנשיאות, שיתקיימו בשנה הבאה, באופ"א ממשיכים לחפש אחר מועמד חלופי שיתמודד נגד בלאטר (78) השוויצרי.
לפני המונדיאל שנערך הקיץ בברזיל, שורה של דוברים בקונגרס של אופ"א קראו לבלאטר להפוך את הקדנציה הנוכחית לאחרונה שלו בתפקיד הנשיא. בנוסף, יו"ר התאחדות הכדורגל האנגלית גרג דייק, גינה את בלאטר על כך שטען שהאשמות על שחיתות שפורסמו בתקשורת נבעו מגזענות.
בפיפ"א אישרו ביום שישי בלילה כי קיבלו התראה רשמית על כוונתו של גרסיה לערער על התקציר של אקרט. במקביל, אחת משני חושפי השחיתויות שהואשמו בהצהרה של אקרט, בוניטה מרסיאדס, שעומדת בראש ועדת התקשורת של ההצעה של אוסטרליה לארח את הטורניר ב-2022, נדהמה מהאופן שבו בפיפ"א ניהלו את החקירה. "זה ארגון שבמונחים של מינהל הוא פשוט פארסה", טענה.
"האנשים היחידים שיוצאים טוב בתקציר של אקרט הם מפיפ"א. הטענה היא שהם קיבלו את ההחלטות הנכונות בנגוע לקטאר ולרוסיה, ויש אפילו משפט והתייחסות להליך הנהדר שניהל בלאטר. זה מזכיר קומדיה".