פיפ"א נגד החוקר הראשי: "קטאר ורוסיה אינן מושחתות"
בפיפ"א נחושים לקיים את המונדיאלים ב-2018 ו-2022 ברוסיה וקטאר. בינתיים הקבוצות והליגות האירופיות הציעו לקיים את מונדיאל 2022 במאי - בפיפ"א שוקלים להעביר את האירוע לנובמבר או ינואר
פיפ"א דוחה את הטענה של מייקל גרסיה שלפיה הדו"ח שלו בנוגע לשחיתות בארגון לא הוצג כהלכה. החוקר שמונה מטעם פיפ"א טוען כעת כי הדו"ח שלו על הליך בחירת המארחות לטורנירי המונדיאל של 2018 ו-2022, לא הוצג בצורה נכונה ונדחה על ידי הארגון.
- האם השוויצרים פועלים נגד פיפ"א?
- הסכם זכויות השידור של הוועד האולימפי בסין מפריע לפיפ"א
- בלאטר: "פיפ"א אינה אחראית לתנאי העובדים הזרים שמועסקים בקטאר"
גרסיה, לשעבר פרקליט בארה"ב, קיים במשך שנתיים את החקירה לגבי הבחירה ברוסיה ובקטאר לאירוח אירוע הספורט הנצפה ביותר בעולם. הוא הגיש את דו"ח החקירה לשופט הגרמני האנס-יואכים אקרט; בסופו של דבר ערער על התקציר שפרסם אקרט מהדו"ח, בטענה שהוא כולל "ייצוג שגוי ולא שלם של העובדות והממצאים". גרסיה עזב את ועדת האתיקה של פיפ"א וטען שהסיבה היא "מחסור במנהיגות" בצמרת הארגון. הוא טען גם שאיבד את האמון שלו ב"וועדה העצמאית" של השופט אקרט.
ואולם בוועדת הערעורים של פיפ"א קבעו כי הערעור של גרסיה "אינו קביל", מכיוון שהתקציר של אקרט אינו מחייב מבחינה משפטית. גרסיה, שותף במשרד עורכי הדין קירקלנד אליס בשיקגו, בוחן את ההחלטה ואינו מתכוון להגיב עוד על הנושא, כך לפי הצהרה שפרסם המשרד.
לאחר פרסום התקציר, בפיפ"א זיכו את רוסיה, שתארח את מונדיאל 2018 ואת קטאר, שתארח את הטורניר ב-2022. הבחירה בקטאר גררה דיון על העברת הטורניר לחודשי החורף, עקב הטמפרטורות הגבוהות במדינת המפרץ הפרסי בחודשי הקיץ.
בוועדת הערעורים ציינו עוד בפסיקה כי החקירה של גרסיה אינה מייצגת את הדו"ח הסופי. "זו הזמנה ברורה ביותר לגרסיה שיעביר דו"ח סופי", טוען פטריק או'דונל, שותף במשרד האריס, ווילטשייר אנד גרניס בוושינגטון. "שיזהה הפרות של חוקים וימליץ על עונשים ספציפיים נגד אנשים".
בנפרד, ועדת המשמעת של פיפ"א, שבראשה יושב עורך הדין השוויצרי קלאודיו סולזר, דחתה תלונה נגד אקרט, שהגישו שתי חושפות שחיתויות, שהאשימו כי התקציר חשף את הזהות שלהם. "סולזר הדגיש שמכיוון שהמשתתפים בחקירה נחשפו בעקבות הפעילות שלהם בתקשורת הרבה לפני פרסום ההצהרה של יו"ר ועדת האתיקה השופט אקרט, הטענה להפרת החיסיון חסרת בסיס", כך לפי הצהרה שפרסמה הוועדה. "ההכרזה לא כללה פירוט שמות וכל מידע אחר שסיפקו היה בעל אופי כללי".
פהדרה אל מג'יד, עובדת לשעבר בוועדה המארגנת של קטאר, היא בין התובעות על הפרת החיסיון שלה. היא לא חשפה ששיתפה פעולה עם החקירה של גרסיה לפני פרסום הדו"ח. אל מג'יד ובוניטה מרסיאדס, שהייתה אחראית התקשורת בוועדת ההצעה של אוסטרליה ונפגשה גם כן עם גרסיה, נחשפו בתקשורת דקות לאחר פרסום התקציר של אקרט. "ההחלטה של ועדת המשמעת של פיפ"א שדחתה את התלונה שלנו נגד אקרט על הפרת החיסיון, היא ניסיון שקוף להתחמק מהפרה ברורה של הכללים", מסרה אל מג'יד בהצהרה.
בינתיים, הקבוצות והליגות האירופיות הציעו לקיים את מונדיאל 2022 במאי. במקביל, בפיפ"א שוקלים להעביר את האירוע לחודשי נובמבר או ינואר, וזאת על מנת להימנע מהקיץ בקטאר.
איגוד הקבוצות האירופיות וליגות הכדורגל האירופיות הודיעו בהצהרה משותפת שהן תומכות בקיום הטורניר בין ה-5 במאי וה-4 ביוני, כך שהטורניר לא יפריע ללוח הזמנים העמוס בחורף, ויהיה בעל ההשפעה המועטה ביותר על לוח הזמנים של הכדורגל העולמי.