שוק העברות השחקנים העולמי גלגל 4.1 מיליארד דולר ב-2014 - עלייה של 2.5%
פיפ"א תשיק השנה פלטפורמה שתאפשר למועדונים לעקוב אחרי שחקנים - לפני רכישתם; ברזיל נשארה המדינה שיצרה את מספר ההעברות הרב ביותר - 1,493
פיפ"א עובדת על בניית פלטפורמה חסויה להעברת שחקנים, שתאפשר למועדונים לעקוב ולרכוש שחקנים רצויים. הפלטפורמה, שתיקרא "בורסת השחקנים העולמית" (Global Player Exchange), תושק בהמשך השנה ותאפשר למועדונים לחלוק מידע פרטי, כך חשף מארק גודארד, המנהל הכללי של מערכת התאמת ההעברות של פיפ"א (TMS), במסיבת עיתונאים שקיים בציריך. המערכת היא גיליון מקוון של העברות בינלאומיות. לדבריו, פיפ"א הקימה את הפלטפורמה מכיוון שהמועדונים אינם יודעים אלה שחקנים זמינים.
- מחקר: הוצאות גדולות בשוק ההעברות החורפי משפרות ביצועים
- הלם: פיפ"א אוסרת על ברצלונה להחתים שחקנים במשך שנה
- כך איבד לואיס סוארס מיליון יורו
"יש צורך עז לתקשורת בין המועדונים", הסביר גודארד. "הם יודעים מה קורה בשוק המקומי, אך פחות ברמה הבינלאומית".
העלות ההתחלתית של המערכת החדשה תעמוד על כמה מיליוני דולרים שתממן פיפ"א, אולם בהמשך המועדונים יצטרכו לשלם עבור השימוש. פיפ"א עובדת גם על תכנית להעניק לכל שחקן קוד זיהוי בדומה למספר תעודת זהות עד 2018.
גודארד ציין כי הגודל של שוק ההעברות העולמי צמח בשנה שעברה ב-2.5% ל-4.1 מיליארד דולר, וכי המועדונים האנגליים הוציאו את הסכומים הגדולים ביותר, שעמדו על סכום כולל של 1.2 מיליארד דולר. במקביל, הספרדים היו המוכרים הפעילים ביותר, וקיבלו 667 מיליון דולר בדמי העברות. ברזיל נשארה המדינה שיצרה את מספר ההעברות הרב ביותר - 1,493.
גודארד הוסיף כי 263 מיליון דולר נוספים זורמים לסוכנים ולמתווכים אחרים בצורת עמלות. לפי הנתונים שהציג, פיפ"א קיבלה 1,793 בקשות מקבוצות לקבלת פטור להחתמת שחקנים צעירים ממדינות אחרות.
החוקים בנוגע לקטינים באו לידי ביטוי ב-2014, כשפיפ"א אסרה על ברצלונה להחתים שחקנים חדשים במשך שנה בשל הפרת החוקים. לטענתו של גודארד השחקנים של ברצלונה "לא היו במערכת" ולכן פיפ"א נאלצה להתערב.