$
אירועי ספורט

ובינתיים, קטאר ממשיכה לנצל עובדים

לפי ארגון אמנסטי אינטרנשיונל, קטאר כמעט לא עושה דבר כדי לסיים את ניצול העובדים בהכנות למונדיאל 2022

שירות כלכליסט 16:3102.12.15

היום מציינים בעולם חמש שנים להחלטה השערורייתית של פיפ"א להעניק את מונדיאל 2018 לרוסיה ואת מונדיאל 2022 לקטאר. מאז אותו יום התפוצצו מספר פרשות שחיתות בארגון הכדורגל העולמי, רוב האנשים שקיבלו את ההחלטה הודחו מתפקידם בגלל שנמצאו אשמים בשחיתות, נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, הושעה מתפקידו. ואולם, הכלבים נובחים והאצטדיונים נבנים.

 

רוסיה תארח את המונדיאל ב-2018 כמעט בוודאות וגם מקטאר, כך נראה נכון לעכשיו, לא ימנעו את אירוח האירוע בחודשי החורף של שנת 2022. זאת ועוד, דו"ח של אמנסטי אינטרנשיונל קובע שקטאר "כמעט ולא עשתה דבר כדי לסיים את ניצול העובדים הכרוני", מאז שנבחרה לפני חמש שנים לאירוח המונדיאל ב-2022.

 

לפי הארגון, תנאי העבודה הירודים מביישים את מדינת המפרץ הפרסי ואת פיפ"א. בקטאר יש מספר מוערך של 1.5 מיליון מהגרי עבודה, רבים מהם כתוצאה מהתנופה בבנייה בעקבות הבחירה בקטאר לאירוח המונדיאל, ובאמנסטי מעריכים כי המספר יטפס ל-2 מיליון בתוך שנתיים. עם זאת, בקטאר ממשיכים להכחיש את ההאשמות וטוענים כי יישמו מגוון רחב של רפורמות בשוק העבודה.

 

אוהדי כדורגל קטארים אוהדי כדורגל קטארים צילום: רויטרס

 

"מעט מדי נעשה כדי לפתור את בעיית הניצול של מהגרי העבודה. הדחייה המתמשכת של קטאר ביישום רפורמות בשוק העבודה היא מתכון בטוח לאסון", מסר מוסטפא חדרי, חוקר בתחום זכויות עובדי ההגירה במדינות המפרץ מטעם אמנסטי.

 

בארגון טוענים, כי קטאר לא ביצעה שינויים בכמה תחומים מרכזיים, כולל להעניק לעובדים את החירות לעבור עבודות, לעזוב את המדינה ולהצטרף לאיגודים. דו"ח שפרסמו בארגון בחודש מאי האחרון זיהה 9 נושאים עיקריים של ניצול מהגרי העבודה. בדו"ח הנוכחי אמנסטי טוענים כי קטאר לא פתרה חמישה מהם:

 

תשלום המשכורת בזמן: חוק של מערכת הגנה על השכר שמחייב עסקים לשלם לעובדים בזמן בהעברות ישירות לבנק אושר בפברואר, אך רק נכנס לתוקף בנובמבר, כך שהלנת שכר עדיין בעיה נפוצה. התחייבות להרחיב את פקחי העבודה ל-400 עד סוף 2015: גיוס העובדים הנוספים נדחה עד סוף 2016. רפורמה במערכת kafala שעומדת במרכז הבעיות של מהגרי העבודה: שינויים מוגבלים שהובטחו במאי 2014, הוצגו באוקטובר 2015, אך ייכנסו לתוקף רק בסוף 2016. לפי מערכת העבודה הנוכחית, העובדים רשאים לעזוב את המדינה או לעבור עבודות רק באישור המעסיק, ומצב זה לא עומד להשתנות גם לאחר יישום הרפורמות. הלנת שכר היא בעיה נרחבת שמותירה את העובדים ובני המשפחה שנותרו בבית במצב נואש, מדגישים באמנסטי.

 

שר העבודה של קטאר לא הגיב על הדו"ח של אמנסטי.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x