הבעלים של מנצ'סטר יונייטד דורשים קיצוץ רוחבי של 15% בכל מחלקות המועדון
על אף שהשווי של המועדון זינק לסביבות רף ה-3 מיליארד ליש"ט, וחוזי הספונסרשיפ זורמים, המשפחה השנויה במחלוקת מפלורידה דורשת קיצוצים בתקציב
הבעיות של מנצ'סטר יונייטד התרחבו מהמגרש אל מאחורי הקלעים. הבעלים, משפחת גלייזר דורשים קיצוץ של 15% במרבית המחלקות. כך על פי דיווחים באנגליה.
על אף שהשווי של המועדון זינק לסביבות רף ה-3 מיליארד ליש"ט, וחוזי הספונסרשיפ זורמים, המשפחה השנויה במחלוקת מפלורידה, דורשת את הקיצוצים.
הם ממשיכים להוציא כספים מהמועדון – ההערכה היא כי 15 מיליון ליש"ט בשנה מועברים לחשבונות בנק שונים של המשפחה – הבעלים מתעקשים שהעובדים יחסכו והתקציב יקוצץ.
התחום היחיד ששורד את הקיצוצים הוא הסגל של לואי ואן חאל, שסובלים מבעיות משל עצמם.
הניצחון מיום שישי בגביע על דרבי קאונטי מליגת המשנה העניק לואן חאל מעט מרחב נשימה.
למרבה ההפתעה, אף שלמועדון יש מסורת בייצור שחקנים צעירים, האקדמיה לנוער לא נחלצה מהקיצוצים.
"מחזור 92'" שכלל את דיוויד בקהאם, פול סקולס, גארי נוויל ואחרים, סיפק את מרבית ההצלחה תחת כהונתו של סר אלכס פרגוסון, אך גם האקדמיה מתבקשת להפחית עלויות ב-15%. הדרישה עוררה לחץ וחוסר יציבות ביונייטד, שעדיין לא מצאה מחליף למנהל האקדמיה בריאן מקלייר, שפרש במאי האחרון לטובת תפקיד בהתאחדות הכדורגל הסקוטית.
מערכת חיפוש הכישרונות (scouting) צומצמה משמעותית כדי לחסוך כסף. המערכת נבנתה בעיקר על ידי פרגוסון לאחר הגעתו כמנג'ר ונחרד מהיעדר מדיניות מוגדרת בתחום הנוער.
יונייטד לא מצליחה להתחרות עם החוזים הגדולים והמשתלמים המוצעים לשחקנים מבטיחים במועדונים כמו מנצ'סטר סיטי ואברטון.
ההחלטה לצמצם בעלויות באולד טראפורד פגעה במוראל במחלקות רבות ותרמה לתחושת המשבר שאופפת את המועדון המפורסם.