ריו 2016: הוועדה המארגנת פישלה - וזה עלה בחייו של יגואר
יגואר שכיכב בטקס הלפיד האולימפי נורה למוות על ידי חייל זמן קצר לאחר סיום האירוע בעיר מאנוס בברזיל, לאחר שהחיה ברחה מהמאמן שלה
יגואר שכיכב בטקס הלפיד האולימפי נורה למוות על ידי חייל זמן קצר לאחר סיום האירוע בעיר מאנוס בברזיל, זאת לאחר שהחיה ברחה מהמאמן שלה, כך נמסר בהצהרה מהצבא. היחידה שאחת מתפקדיה לשמור על חיות הבר בג'ונג'לים של האמזונס ירתה בחיה שנמצאת בסכנת הכחדה.
- 49 ימים לפני האולימפיאדה: ריו מכריזה על מצב חירום פיננסי
- ברזיל: חסויות מארגונים ממשלתיים יממנו את טקס הפתיחה של האולימפיאדה
- מדינת ריו צפויה לקבל הלוואה לכיסוי הפסדים מהאולימפיאדה
על פי ההצהרה, היגואר נהרג ביום שני בגן החיות הצמוד לבסיס אימונים צבאי. חייל ירה ירייה אחת לעבר החיה כשהתקרבה אליו, זאת על אף שכבר סוממה. "שגינו כשאפשרנו ללפיד האולימפי, המסמל שלום ואחדות, להיות מוצג לצד חיית בר קשורה. התמונה הזו מנוגדת לאמונות ולערכים שלנו", נמסר מהוועדה המארגנת של אולימפיאדת ריו 2016. "אנחנו מבטיחים שתקרית כזו לא תחזור על עצמה".
יגואר צהוב מחייך, בשם ג'ינגה, הוא הקמע של המשלחת הברזילאית לאולימפיאדה. התקרית עוררה זעם בקרב הארגונים לזכויות בעלי חיים, שתהו מדוע החיה היתה מעורבת מלכתחילה באירוע אולימפי. "מדוע יפסיקו אנשים ומוסדות עם הצורך החולני הזה להציג כוח ושליטה על ידי כליאה, אילוף והצגת חיות בר?", נמסר מאיגוד חירות לבעלי החיים (Animal Freedom Union), ארגון זכויות לבעלי חיים הפועל בריו דה ז'ניירו.
יגוארים קרובים להיחשב כזן נכחד, והחיות נמחקו כבר מאורוגוואי ואל סלבדור, כך לפי נתוני האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע.
השימוש בג'ומה (הכינוי של היגואר) באירוע היה לא חוקי, הכריזה Ipaam, רשות ההגנה על הסביבה של ממשלת מדינת אמזונס, שאחראית על השימוש בחיות בר. "לא התקבלה שום בקשה לאשר את ההשתתפות של היגואר 'ג'ומה' באירוע של הלפיד האולימפי", נמסר בהצהרה. הארגון הוסיף כי הוא חוקר את התקרית.