יורו 2016: אצטדיוני הרשויות המקומיות לא ייצרו הכנסות גדלות
דו"ח שפרסמה פירמת רואי החשבון KPMG מצא שאצטדיונים בבעלות פרטית מייצרים אחוז גדול יותר מההכנסות של מועדונים לעומת אצטדיונים בבעלות ציבורית
דו"ח שפרסמה פירמת רואי החשבון KPMG מצא שאצטדיונים בבעלות פרטית מייצרים אחוז גדול יותר מההכנסות של מועדונים לעומת אצטדיונים בבעלות ציבורית. על פי הדו"ח, המגמה הזו משקפת את הצמיחה של הליגה כולה, וזה מה שתרם להצלחה של הפרמיירליג והבונדסליגה "מנקודת מבט עסקית וספורטיבית".
"הליגות הללו זוכות להכרה בינלאומית הולכת וגדלה באמצעות חוזי ספונסרשייפ חדשים ורווחיים וחוזי שידור, הנובעים גם הודות למגרשים המקומיים המודרניים והאטרקטיביים", נכתב בדו"ח.
בפרמיירליג האנגלית, 16 מבין 20 הקבוצות משחקות באצטדיון בבעלותן, בעוד שבגרמניה 10 מתוך 18 הקבוצות בליגה הבכירה משחקות באצטדיון השייך להן. לעומת זאת, בספרד 13 מהאצטדיונים הם בבעלות הרשויות המקומיות, באיטליה 17 מהאצטדיונים בבעלות ציבורית ובצרפת כאמור 19 מהאצטדיונים הם ציבוריים.
טורניר יורו 2016 נערך על פני 10 אצטדיונים, 4 מתוכם חדשים: בליון, בניס, בבורדו ובליל. בנוסף, סטאד ולדרום במרסיי ופארק דה פראנס בפריז, עברו שיפוץ מקיף. מבין 4 האצטדיונים החדשים, רק אחד מהם הוא בבעלות פרטית: פארק אולימפיק ליון, שבבעלות אולימפיק ליון.
באתר פוטבול בנצ'מרק מדווחים כי יש התאמה בין גיל האצטדיון (כלומר עד כמה הוא מודרני) ומספר הצופים והתפוסה שלו, בכל הקשור ליצירת הכנסות. במחקר מציינים כי סריה A האיטלקית מייצגת ליגת כדורגל שתקועה במקום. הליגה נאבקת להחזיר לעצמה את ההכרה הבינלאומית ממנה נהנתה בעבר. התנאים המאתגרים של הליגה באים לידי ביטוי באצטדיונים המיושנים, הגדולים מדי ובבעלות ציבורית שהקבוצות מתקשות למלא.
ברחבי אירופה, האצטדיונים הגדולים ביותר נמצאים בגרמניה. התפוסה הממוצעת של אצטדיון בבונדסליגה עומד על 44,563, איטליה מדורגת במדד זה שנייה עם תפוסה ממוצעת של 40,356 ואחריה ספרד עם 38,377. בפרמיירליג שמצליחה למלא 95% מתפוסת האצטדיונים בכל שבוע (8 קבוצות אף מגיעות לשיעור של 99%), צפויים כמה פרויקטי שיפוץ, ביניהם בליברפול, טוטנהאם וסטוק סיטי, כשצ'לסי בשלבי תכנון של בנייה מחודשת של סטמפורד ברידג'.