מאבק בין יינות ביתן לרבוע נדל"ן: "לא משלמים את מלוא השכר על מגה"
רבוע כחול נדל"ן משכירה ליינות ביתן 63 מבנים שמשמשים לסופרמרקטים של מגה. קריסת הרשת הביאה לירידה של 12% בהכנסות משכירות ל-51 מיליון שקל. ברבוע נדל"ן טוענים כי ההנחה בדמי השכירות שהעניקה למגה בטלה לאור המכירה; המנכ"ל ל"כלכליסט": "הכסף הזה מדובר ב- 650 אלף שקל בחודש ואנחנו דורשים את הכסף הזה חזרה"
הדו"חות של רבוע כחול(25,400.00---) נדל"ן לרבעון השני של 2016 חושפות מאבק משפטי בין החברה לבין יינות ביתן, הבעלים החדשים של רשת מגה שבבעלות נחום ביתן.
- מגה עברה לבעלות נחום ביתן: "מודה לבורא עולם שזימן לי את העסקה הזו"
- ביתן ימכור סניפים לאישור המיזוג - רובם של מגה
- הנושים ישלמו את מחיר הכשלים של מכירת מגה
רבוע כחול נדל"ן, לשעבר החברה האחות של מגה, משכירה ליינות ביתן 63 מבנים שמשמשים לסופרמרקטים של מגה. שורת ההכנסות משכירות של רבוע כחול נדל"ן לרבעון השני של 2016 מגלה שהקריסה של מגה השפיעה עליה לרעה והביאה לירידה של 12% בהכנסות משכירות ל-51 מיליון שקל.
אלא שלטענת מנכ"ל החברה, זאב שטיין, המצב הזה הוא זמני בלבד בעקבות שינויים חד-פעמיים שנבעו מקריסתה של מגה ומחוסר שיתוף פעולה של הבעלים החדשים של מגה, יינות ביתן. לטענת שטיין, יינות ביתן אינם מוכנים לשלם את מלוא שכר הדירה עבור 63
הסניפים שהם משכירים לסופרמרקטים של רשת מגה בניגוד להסכמים שנקבעו.
עוד לפני שמגה נמכרה ליינות ביתן, החליט בית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת הליך כינוס הנכסים של מגה, כי רבוע כחול נדל"ן תעניק הנחה של 9% על הסניפים שהיא משכירה לחברה האחות דאז מגה, במטרה לעזור לה להתאושש מהמשבר. ברבוע נדל"ן טוענים כי ההנחה הזו בטלה לאחר המכירה של הרשת ליינות ביתן, אולם אלו מסרבים לשלם להם את המחיר המלא. הצדדים מנהלים כעת דיונים בבית משפט בנידון.
"אנחנו טוענים שהכסף הזה מגיע לנו", אמר שטיין ל"כלכליסט". "מדובר ב- 650 אלף שקל בחודש (1.95 מיליון שקל ברבעון) ואנחנו דורשים את הכסף הזה חזרה. מכיוון שלא הייתה הכרעה בבית משפט החלטנו להיות זהירים ולא להכליל את זה בדוחות שלנו" הוא מסביר.
מיינות ביתן נמסר בתגובה בעניין הזה: "אנו לא מנהלים את הסכמי המסחר שלנו על גבי העיתון".
דבר נוסף שמשפיע לרעה על רבוע נדל"ן הם "הנכסים המכבידים" של מגה. בהתאם להליך כינוס הנכסים בבית המשפט, נקבעו שלושה נכסים של רשת מגה כנכסים מכבדים, כלומר, נכסים שפטורים מתשלום שכר דירה על מנת לאפשר לרשת להתאושש מהמשבר. מדובר בסופרמרקט ברחובות, מחסן בקריית גת וקומה של משרדים בראש העין. ברבוע כחול נדל"ן טוענים כי שכר הדירה עבור הנכסים האלו צפוי לחזור בחודשים הקרובים.
קפיצה בשווי של השוק הסיטונאי
למרות הירידה בהכנסות רבוע כחול נדל"ן דיווחה בשורה התחתונה על רווח נקי של 45 מיליון שקל לעומת הפסד של 24 מיליון שקל. הסיבה היא עליית שווי של 16 מיליון שקל שנרשמה על הקניון שבונה רבוע כחול נדל"ן בשיתוף עם חברת גינדי בשוק הסיטונאי. שער ההיוון של הנכס ירד ב-0.25% במהלך הרבעון השני של 2016 ושוויו עלה ב- 8.2% לשווי של 1.47 מיליארד שקל.
לטענת שטיין, רבוע כחול נדל"ן הוכיחה שהמשבר של מגה מאחוריה. "מאז שמגה התמוטטה והגישה בקשה לפני שנה, היינו במצב ש-60% מההכנסות שלנו היו ממגה. מאז הם פינו את רשת יו וכולה הושכרה בשכ"ד מאוד דומה למה שהיה קודם. היום הפיזור שלנו הוא כזה ששכר הדירה ממגה הוא רק 38% מסך השכירות שלנו ופיזור הנכסים של השוכרים שלנו גדל ושכ"ד כמעט ולא נפגע".
בסך הכל מושכרים ליינות ביתן 63 סניפים מתוך מצבת נכסים של 114 נכסים מתוכם 94 סופרמרקטים. "יש לנו בעל שליטה חדש בעל יציבות וכוח פיננסי אחר לחלוטין ממה שהיה קודם כך שאנחנו חוזרים חזרה לעמדת זינוק כמו לפני המשבר של מגה" אומר שטיין.