אחרי שיאי הזהב באולימפיאדה, הבריטים מבקשים להשיג חסויות זהב
הגוף שאחראי על המשלחת הבריטית לריו 2016, אחת מסיפורי ההצלחה הגדולים של האולימפיאדה, מבקש להגדיל ב-60% את ההכנסות - עד טוקיו 2020
- שיטה "יעילה אך אכזרית": כך השיגו הבריטים שיא מדליות בריו
- ארץ זבת חלב ודבש
- האם הברקזיט יזיק לפרמיירליג?
הגוף שאחראי על המשלחת הבריטית לאולימפיאדה, אחת מסיפורי ההצלחה הגדולים של ריו 2016, הציב יעד העלאת הכנסות של 60% עד טוקיו 2020. בעוד שעד כה מדינות מארחות חוו ירידה במספר המדליות בהן זכו באולימפיאדות לאחר מכן, בריטניה דווקא נהנית מזינוק שמציב אותה בעמדה מועדפת לקראת מו"מ עם הספונסרים.
"לרוע המזל לא נוכל לחזור הביתה ולשכב בשמש לעוד שבועיים", אמר ביל סוויני מנכ"ל הוועד הבריטי, בראיון שהעניק ביום ראשון, שעות ספורות לפני טקס הסגירה. "עלינו להכות בברזל בעודו חם".
בריטניה גרפה 27 מדליות זהב ומספר כולל של 67 מדליות, שתיים יותר מכפי שהשיגה באולימפיאדת 2012 בלונדון. רק ארה"ב הצליחה לזכות הפעם ביותר מדליות, עם 46 זהב ו-121 בסך הכל. התכניות למנף את ההצלחה הזו יכולות לכלול תחרות ראש בראש עם המשלחת האולימפית האמריקאית.
"יש דיבורים על סדרה של תחרויות בבית ובחוץ", אמר סוויני, והוסיף שהאמריקאים מספקים ייעוץ על פיתוח הגרסה הבריטית של המבחנים האולימפיים האמריקאיים. הוועד האולימפי הבריטי מקיים מבחנים לפני האולימפיאדה בענפים כמו שחייה ואתלטיקה, שמייצרים הכנסה של מיליוני דולרים מחוזי שידור. "בארה"ב צופים במבחנים 60 מיליון אנשים, והם מוכרים 600 אלף כרטיסים, כך שאין סיבה שאנחנו לא נעשה דבר דומה", הוסיף סוויני. ההערכה היא שהמבחנים הבריטים יתקיימו ביוני 2020.
בכל מקרה, ההתמקדות המיידית היא על החתמת ספונסרים ויצירת פלטפורמה מכירת מרצ'נדייז לכל אורך השנה, שתוכל להפוך את המשלחת הבריטית למותג בולט. באופן מסורתי, המשלחת האולימפית שולטת בתקשורת בתקופה של האולימפיאדה ואז מאבדת בחדות את הנראות שלה.
סוויני ציין כי שיחות לחידוש שני חוזי ספונסרשיפ עד 2020 יחלו בשבוע הבא. לדבריו, ההצלחה בריו תאפשר לו, קרוב לוודאי, לגבות תשלום גבוה יותר. עם זאת, סוויני לא ציין עם אילו חברות הוא ינהל מו"מ לאחר שובו ללונדון, אך הספונסרים הנוכחיים שלה כוללים את אדידס, דלויט, BP וקלוג.
"השגת יותר מדליות מאשר באולימפיאדה שמארחים הפכה אותנו ליקירי האומה", אמר. "אני מעריך שהתכנית המסחרית שלנו תגדל במונחים של הכנסות בסביבות 50%-60% כתוצאה מהביצועים שלנו".
הוועד האולימפי הבריטי מרוויח בסביבות 70 מיליון ליש"ט (92 מיליון דולר) בכל מחזור של ארבע שנים. אתלטים כמו מו פראח, שזכה במרוצי ה-5,000 מטר וה-10,000 מטר בריו, וכן נבחרת הרכיבה על אופניים שהביאה 6 מדליות זהב, יכולים לעזור למשוך ספונסרים פוטנציאלים, כך לפי סוויני. במקביל, הביצועים המאכזבים של נבחרת הכדורגל האנגלית, שהודחה מטורניר היורו בשלב שמינית הגמר על ידי איסלנד, עשויים גם לעזור לוועד האולימפי.
ההצלחה הבריטית אינה עניין של מזל בלבד. UK Sport, סוכנות מתמחה שמומנה על ידי תרומות מהלוטו הלאומי, הזרימה 275 מיליון ליש"ט לאימון ספורטאים. פירוש הדבר שכל מדליה עלתה 5 מיליון ליש"ט. ליז ניקול ממשרד הלוטו אמרה כי ההצלחה של בריטניה הפכה אותה ל"מעצמת ספורט".
השימוש בלוטו כדי להגדיל את הסיכויים של בריטניה באולימפיאדה הגיע לאחר אולימפיאדה נוראית מבחינתם באטלנטה 1996, אז זכתה המשלחת במדליית זהב אחת. הסכום שהושקע בספורטאים עבור ריו 2016 היו יותר מכפול הסכום שהושקע בלונדון, וצפויה עלייה של 10% לקראת טוקיו. אולם סוויני מציין כי נבחרת יפנית חזקה פירושה "שהמשחקים בטוקיו יהיו קשים מכפי שהיו פה".