סין וגרמניה ישתפו פעולה על מגרש הכדורגל
שתי המדינות חתמו ביום שישי על הסכם להגביר את שיתוף הפעולה בתחום הכדורגל, זאת כחלק מהמאמצים של סין להפוך למעצמה בענף
16:2627.11.16
סין וגרמניה חתמו ביום שישי על הסכם להגביר את שיתוף הפעולה בתחום הכדורגל, זאת כחלק מהמאמצים של סין להפוך למעצמת כדורגל.
קראו עוד בכלכליסט:
- יש דד ליין: העברת מילאן לידי המשקיעים הסינים תתבצע עד ה-13 בדצמבר
- הסינים הגיעו לאירופה, חלק מהאוהדים לא מרוצים
- בין שתי סופר ליגות
בעוד שהסינים צפויים להרוויח מהמומחיות הגרמנית, הם מציעים לבונדסליגה בתמורה שוק נרחב לחוזי ספונסרשייפ ומכירת מרצ'נדייז. סגנית ראש ממשלת סין ליו יאנדונג, שהשתתפה בטקס החתימה, אמרה שהגברת שיתוף הפעולה הוא "חלק חשוב מהביקור שלי בגרמניה". צילום: איי פי
ההסכם לחמש שנים הושג בעקבות שיחות בין קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא סין שי ג'ינפינג, שניהם אוהדי כדורגל ידועים.
"שיתוף הפעולה יבוא לידי ביטוי בשורה של אירועים בין שתי המדינות", נמסר בהצהרה שפרסמה פדרציית הכדורגל הגרמנית (DFB) לאחר טקס החתימה בברלין. "המטרה היא לתמוך בפיתוח של הכדורגל הסיני באמצעות צעדים כמו אימון שחקנים, מאמנים ושופטים, וכן באמצעות החלפת מומחיות בנוגע לארגון ליגה", נכתב עוד בהצהרה.
בעוד שהסינים צפויים להרוויח מהמומחיות הגרמנית, הם מציעים לבונדסליגה בתמורה שוק נרחב לחוזי ספונסרשיפ ומכירת מרצ'נדייז. סגנית ראש ממשלת סין ליו יאנדונג, שהשתתפה בטקס החתימה, אמרה שהגברת שיתוף הפעולה הוא "חלק חשוב מהביקור שלי בגרמניה".
"גרמניה היא אומה נהדרת לעולם הכדורגל, וסין יכולה ללמוד הרבה ממנה", אמרה לעיתון הכלכלי הגרמני הנדלסבלאט. עוד ציינה כי סין מפגינה רעב בלתי נלאה ל"משחק היפיפייה", ומנסה להעלות את הרמה של המשחק כך שתתאים לעוצמה הכלכלית, הפוליטית והצבאית של המדינה. "בייג'ינג רוצה להפוך ל"מעצמת כדורגל עולמית" עד 2050, כשהיעד הוא ש-50 מיליון אנשים ישחקו כדורגל עד 2020, כך לפי תכנית שפרסמה באפריל התאחדות הכדורגל הסינית.
ב-2011 עוד כשהיה סגן הנשיא, הציב שי 3 יעדים לכדורגל הסיני: להעפיל למונדיאל, לארח מונדיאל ולזכות במונדיאל. בשנים האחרונות, הוזרמו מאות מיליוני דולרים מסין לכדורגל האירופי, והמשקיעים רכשו קבוצות, שחקנים, מאמנים, נכסי תקשורת וחוזי ספונסרשייפ מתוקשרים.
הרכישות כוללות את הקבוצות האיטלקיות מילאן ואינטר, וכן השקעות מרכזיות במנצ'סטר סיטי האנגלית ואתלטיקו מדריד מספרד.
מזכ"ל ההתאחדות הגרמנית פרדריך קורטיוס אמר החודש כי "יותר סינים עקבו אחר המונדיאל ב-2014 מאשר כל אזרחי גרמניה", זאת על אף שמרבית המשחקים שודרו בשעה 3 לפנות בוקר, שעון סין.
הרברט היינר, המנכ"ל לשעבר של ענקית יצרני הספורט אדידס, וחבר בדירקטוריון של באיירן מינכן, אמר כי משחקי ליגה בעתיד עשויים להתקיים מחוץ למדינה, בייחוד בסין.
"זה בהחלט יכול לקרות", אמר היינר לעיתון הגרמני בילד, בתשובה לשאלה על קיום משחקים בסין. "ליגות ספורט בארה"ב כבר קיימו משחקי פתיחת עונה במדינות אחרות, אז למה לא אנחנו? אנחנו מדברים על חזון עתידי ומי יתחיל בכך ראשון, הפרמיירליג או הבונדסליגה?"