אמנסטי: העובדים בקטאר שמקימים את התשתית למונדיאל עדיין מנוצלים
העובדים על האצטדיונים והתשתיות לקראת מונדיאל 2022 שייערך בקטאר, עדיין עומדים בפני סיכונים רבים - כולל עבדות והתעללות, זאת למרות הרפורמה
העובדים על האצטדיונים והתשתיות לקראת מונדיאל 2022 שייערך בקטאר, עדיין עומדים בפני סיכונים רבים - כולל עבדות והתעללות, זאת למרות רפורמה. כך על פי דו"ח של אמנסטי. "הרפורמות היו מזעריות" ו"בקושי גירדו את פני השטח" לפי הדו"ח שמעלה פעם נוספת את הצורך להילחם בהתעללות בעובדים בנסיכות שבמפרץ הפרסי.
- קטאר מכחישה את טענות אמנסטי על ניצול עובדים
- אמנסטי: "המורשת של המונדיאל ב-2022 תהיה של סבל אנושי"
- ובינתיים, קטאר ממשיכה לנצל עובדים
החוקים החדשים שקטאר מנחילה אמורים להבטיח יותר גמישות, חופש והגנה לעובדים, אך לפי אמנסטי, "לא ישנו באופן משמעותי את מערכת היחסים הנצלנית בין מעסיקים לעובדים בקטאר".
קטאר משקיעה כ-200 מיליארד דולר על תשתיות תחבורה, מגורים, ספורט ותיירות, כולל שישה אצטדיונים. בשנתיים הקרובות העבודות יגיעו לשיא. שיטת קפאלה אפשרה למעבידים להביא עובדים מהודו, נפאל וסרי לנקה ולשכן אותם במגורים חסרי תנאים בסיסיים, לשלול מהם את הדרכון ולהעביד אותם 24 שעות. היו מקרי מוות רבים של פועלים שלפי דו"חות בינלאומיים קשורים לבניית התשתיות והאצטדיונים לקראת המונדיאל.
קטאר ציינה כי היא "מבטלת את שיטת קאפלה" ו"מודה למיליוני העובדים שבאו לקטאר כדי לבנות את התשתית של המדינה שלנו בתקופה של שינויים מהירים". עם זאת, לפי ג'יימס לינץ' מאמנסטי, "בקטאר אולי שינו את המילה אבל השאירו את השיטה". באמנסטי הזהירו ש"פיפ"א לא יכולה להיות אמביוולנטית לגבי מצב העובדים במדינה", וטענו שברצלונה, שבאה לביקור בקטאר על מנת לקדם את המונדיאל, "צריכה להגיד למארחים שהשחקנים רוצים לשחק באווירה שמכבדת זכויות אדם. שחקנים ומועדונים לא יכולים לחיות בבועה".