אוסבורן צפוי לתבוסה ראשונה: האיחוד האירופי יטיל הגבלות על קרנות גידור
שרי האוצר של האיחוד האירופי עתידים לאשר שורת צעדים המיועדים להדק את הפיקוח על המגזר הפיננסי. ההחלטה עתידה להתקבל על אף התנגדות שר האוצר החדש של בריטניה
שר האוצר הנכנס של בריטניה, ג'ורג' אוסבורן (39), לא זוכה, כך נדמה, לימי חסד בתפקידו החדש שבו החל לכהן בשבוע שעבר. בשבוע הקרוב עתיד האיחוד האירופי לאשר שורה של הגבלות על פעילותן של קרנות גידור וקרנות הון פרטיות - מהלך שלו מתנגדים בתוקף בסיטי של לונדון.
אוסבורן
מבוכה לליברל־דמוקרטים
אוסבורן צפוי, עם זאת, להציג מחרתיים את התנגדותה של בריטניה למהלך ולטעון כי מדובר בעול מיותר על קרנות הגידור הרבות הפועלות מהסיטי. "נציג את עמדתנו", אמר ל"טלגרף" גורם במשרד האוצר הבריטי. "אולם רוב המדינות תומכות בהצעת החוק, ואנו לא מעוניינים להיות בעמדת נחיתות שתקשה עלינו לנהל משאים ומתנים דומים בעתיד". לפי ההערכות, עמדתה של בריטניה בנושא נתמכת רק על ידי צ'כיה, בעוד שאר מדינות האיחוד, ובראשן גרמניה וצרפת, מעוניינות להמשיך ולקדם את היוזמה.
התבוסה עתידה להיות מביכה במיוחד עבור הממשלה החדשה, שכן היו אלו הליברל־דמוקרטים אשר סייעו לגבש את החקיקה החדשה באמצעות נציגי המפלגה בפרלמנט האיחוד האירופי. ממשלתו של קמרון תומכת אמנם בהידוק הפיקוח, אולם סבורה כי החקיקה הנוכחית היא מרחיקת לכת.
מנהלי קרנות הגידור טוענים כי הצרת צעדיהם תעלה לכלכלה הבריטית מיליוני ליש"ט, משום שרבים מבתי ההשקעות עשויים להעתיק את פעילותם לשוויץ או למזרח התיכון. לטענתם, הרגולציה החדשה חלה על קרנות הגידור, אף שבפועל היו אלו בנקים מסחריים ובנקים להשקעות שהיו אחראים לכשל המערכתי.
"לא ייגרם נזק"
לאחר שתאושר במועצת שרי האוצר של האיחוד מחר, על הצעת החוק לקבל את אישורם של מועצת האיחוד האירופי ושל הפרלמנט בבריסל בטרם תיכנס לתוקף. גורמים בבריטניה מעריכים, עם זאת, כי לא צפויים לחול שינויים מהותיים בנוסח היוזמה עד תום תהליך החקיקה.
אחד הסעיפים המדאיגים ביותר את מנהלי הקרנות הוא סעיף שידרוש מהן לקבל אישור נפרד כדי לפעול בכל אחת ממדינות האיחוד האירופי. אנדרו בייקר, העומד בראש איגוד AIMA המייצג קרנות גידור, טען כי "הדבר יקשה על בנקים לפיתוח להשקיע בשווקים מתפתחים וקרנות המשקיעות בנדל"ן ותשתיות. אנו מדברים על בתי ספר, בתי חולים, מרכזי קניות - דברים המשפיעים על חיי היום־יום של אזרחי האיחוד".
אולם נדמה כי לא כולם מסכימים עם התחזיות הקודרות. פול מיינרס אשר כיהן בממשלה הקודמת כשר הממונה על ענייני לונדון אמר ל"סאנדיי אינדיפנדנט" כי "החקיקה החדשה לא תפגע בתעשיית קרנות הגידור הבריטית או במעמדה של לונדון כמרכז פיננסי בינלאומי". לדבריו, הנוסח שהובא לאישור הוא נוקשה פחות מגרסאות קודמות, ועל כן השפעתו תהיה פחותה מהמשוער.