שר האוצר של יוון: "השווקים לא מאמינים לנו, חייבים להיערך לשנים הבאות"
יורגוס פאפאקונסטנטינו הזהיר כי אם לא יותר לארצו לגייס כספים החל ב־2012, תבקש אתונה ממנגנון החילוץ לקנות את חובה. "יוון ביקשה באופן רשמי לדחות בשנתיים לפחות את שנת היעד להפחתת הגירעון ל־3% מהתמ"ג"
המחלוקת סביב עתידה הפיננסי של יוון מסרבת להירגע: שר האוצר היווני יורגוס פאפאקונסטנטינו הזהיר כי ארצו תבקש מקרן החילוץ של גוש היורו לקנות את חובה של יוון, אם ולא תתאפשר לה גישה לגיוס כספים בשווקים עד 2012, כפי שסוכם בהסדר החילוץ - כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".
"השווקים
"יוון ביקשה באופן רשמי לדחות בשנתיים לפחות את שנת היעד להפחתת הגירעון ל־3% מתוך התמ"ג, שהיא כיום 2014", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" גורם המקורב לשיחות. בכיר אחר מסר לעיתון כי בקשותיה של יוון "לא התקבלו בעין יפה" בקרב חברות בכירות באיחוד המוניטרי, ובראשן גרמניה.
כמו כן, מדינות גוש היורו הציעו מצדן להתנות הענקת עזרה נוספת ליוון בכך שאתונה תספק עירבונות, רעיון שכבר הוצע לפני שנה בידי פינלנד, אחת המתנגדות החריפות להגדלת היקף הסיוע ליוון. "זו רק שאלה של זמן לפני שיוון תגיע לחדלות פירעון", אמר לרשת הטלוויזיה של בלומברג טימו סויני, מנהיג מפלגת "הפינים האמיתיים", שמובילה את ההתנגדות הפינית להגדלת הסיוע והקלת תנאי ההלוואות ליוון.
עם זאת, גם ביוון וגם במדינות אחרות בגוש היורו דחו טענות, שלפיהן יוון תיפלט מגוש היורו. "אנחנו סבורים שיוון אכן זקוקה לסיוע פיננסי נוסף, אבל רעיון שלפיו היא תפרוש מגוש היורו הוא פשוט רעיון טיפשי", אמר ז'אן־קלוד יונקר, ראש ממשלת לוקסמבורג ויו"ר ועידת שרי האוצר שהתכנסה ב־6 בחודש כדי לדון בעניין יוון ומדינות אחרות באיחוד המוניטרי.
ראש הממשלה היווני פפנדריאו אמר כי אין צורך לדון ביציאה של יוון מגוש היורו, משום שארצו "מתמודדת עם סוגיית הגירעון באופי האופטימלי ביותר שקיים", וכי היא תעמוד ביעדי הפחתת הגירעון :עד כמה שניתן יהיה במסגרת המגבלות".
בתוך כך, ביוון נאבקים להתמקד בענפים שיביאו לשיפור המהיר ביותר במצב הכלכלי ביחס לזמן שיש להשקיע בו. לפי דיווח של "הגרדיאן", ביוון מסתמכים על ענף התיירות — המהווה כיום כ־18% מהתמ"ג של המדינה ומספק תעסוקה לאחד מכל חמישה אזרחים יוונים — שיביא איתו את בשורת השינוי. כבר בשנה שעברה ביטלה יוון את דרישות הוויזה שלה מאזרחים שאינם שייכים למדינות האיחוד האירופי, והשהתה עמלות ותעריפים אחרים למטוסים זרים שביקשו לחנות בשדות התעופה. התוצאות לא איחרו להגיע, והתיירות בכמה מאיי המדינה זינקה ב־200%. כעת מקווים שהמגמה תימשך.
ראש הממשלה פפנדריאו אמר בשבוע שעבר כי "התיירות יכולה להפוך לכוכב הנוצץ בשמי ההתאוששות שלנו, למנוע הצמיחה העיקרי של ארצנו", וחזה כי ארצו תהפוך בשנים הקרובות לאחד מעשרת יעדי התיירות הפופולריים ביותר בעולם.