מודה בטעותו: ביל גרוס ממליץ למשקיעים לחזור להשקיע באג"ח אמריקאיות
אחרי שפספס את 2011 וספג פדיונות של 50 מיליארד דולר מהקרנות, ביל גרוס כבר לא חסיד של גישת 'הנורמלי החדש'
אחרי שפיגר מול המתחרים העיקריים שלו, ביל גרוס כבר לא מאמין בגישת 'הנורמלי החדש', כך עולה מהתחזית החודשית שלו שפרסם באתר האינטרנט של פימקו, קרן האג"ח הגדולה בעולם.
בשנה שעברה התחזית המרכזית של ביל גרוס הייתה כי הכלכלות המפותחות נכנסו למה שהוגדר על ידו כ'נורמלי
כעת, מציע גרוס למשקיעים לחזור ולהשקיע באג"ח אמריקאיות בעיקר בשל משבר החובות בגוש היורו. האג"ח הארוכות של ארה"ב הניבו תשואה של 9.8% ב-2011, בעוד קרן הדגל של ביל גרוס הניבה תשואה של 4.2% בלבד.
"מרבית הכלכלות המפותחות לא רשמו ירידה ברמת המינוף ברמה המשקית מאז משבר האשראי של 2008, זאת על רקע מאמצים חוזרים ונשנים להקלה כמותית שבוצעו על ידי הבנקים המרכזיים ברחבי העולם", כך טוען עוד גרוס בתחזית שלו לחודש ינואר. יחד עם זאת, מסביר גרוס ומציג זאת גראפית, כי ארה"ב לדוגמה רשמה ירידה ברמות המינוף, אם לוקחים בחשבון את הצרכנים והחברות.
בפימקו מתייחסים גם למשבר החובות באירופה וטוענים שהבנקים באיטליה עושים שימוש בהלוואות המיוחדות שקיבלו מהבנק המרכזי באירופה כדי להשקיע באג"ח של ממשלת איטליה. כלומר, אומרים בפימקו שהמהלך של ה-ECB הוא הקלה כמותית הלכה למעשה, למרות שה-ECB לא מצהיר עליה באופן רשמי.
בשורה התחתונה מאמין גרוס שלאור משבר החובות באירופה ורמות הריבית הנמוכות ברחבי העולם, המשקיעים צריכים להנמיך את ציפיותיהם לתשואות גבוהות. גרוס אומר שצריך לצפות לתשואות של 2%-5% במניות לשנה, איגרות חוב וסחורות.
השאלה הקריטית לטענת גרוס היא האם המאמצים המשותפים של הבנק המרכזי באירופה, הפדרל ריזרב והבנק המרכזי באנגליה אכן יעבדו.