החילוץ הגדול ביותר בתולדות ספרד בדרך: הממשלה תזרים 19 מיליארד יורו להצלת Bankia
לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", הבנק המרכזי בספרד הודיע כי יסייע לבנק הרביעי בגודלו במדינה שנקלע לקשיים פיננסיים והולאם חלקית. הממשלה הודיעה כי תספק את כל האמצעים הדרושים לייצוב הבנק ולא תאפשר את קריסתו. שווי השוק של הבנק נחתך מתחילת השנה ב-60%
ממשלת ספרד מוכנה להזרים 19 מיליארד דולר לחילוץ בנקיה (Bankia), הבנק הרביעי בגודלו במדינה שנקלע לקשיים פיננסיים והולאם חלקית, כך הודיע הבנק המרכזי של ספרד. אם התוכנית תצא אל הפועל, הרי שיהיה זה החילוץ הגדול ביותר בתולדות ספרד. עיתון "וול סטריט ג'ורנל" מדווח כי היקף הסיוע לבנק כבר אושר.
מניית הבנק איבדה בשבוע האחרון 11% מערכה וביום שישי לקראת ההודעה על הזרמת הסיוע הופסק המסחר במניות הבנק. שווי השוק של בנקיה נחתך מתחילת השנה ב-60%. מניית בנקיה נסחרת תמורת 1.57 יורו ליחידה לעומת 3.75 יורו - המחיר שנקבע בסמוך למועד ההנפקה בקיץ אשתקד.
בנקיה, שהוקם מתוך מיזוג של מספר מוסדות בנקאיים, הפך לקורבן הראשון של משבר הבנקאות המהווה בספרד. עד כה המשבר הוביל להפחתת דירוג האשראי של מוסדות פיננסיים מובילים במדינה, בהם בנקו פופולאר אספניול, בנקינטר וסנטנדר. וגם למשיכת פיקדונות ע"י אזרחים זרים.
במקרה של בנקיה, הממשלה הודיעה כי תספק את כל האמצעים הדרושים לייצוב הבנק ולא תאפשר את קריסתו. שר הכלכלה הספרדי לואיס דה-גינדוס אמר השבוע שיידרשו לפחות 9 מיליארד יורו לכיסוי הלוואות בעייתיות והשלמת מהלכים של עיקולי בתים.
בתוך כך, על רקע ההסלמה במצבה הכלכלי של ספרד, הריבית על אג"ח ממשלתיות לפירעון בעוד 10 שנים טיפסה ב-0.14% ונקבעה ברמה של 6.32%. מאפריל השנה הריבית על אגרות חוב ספרדיות נמצאת מעל הרף של 6%.
חברת הדירוג S&P חתכה אתמול (ו') את דירוג האשראי של 5 בנקים בספרד, בהם הבנקים בנקיה ובאנקו - על רקע המצב הכלכלי המחריף. בנקיה הספרדי הולאם באופן חלקי לפני כשבועיים על ידי הממשלה. מצבו של הבנק הורע בצל הלוואות שהעניק בגובה 32 מיליארד יורו לענף הנדל"ן.
זוהי לא הורדת הדירוג הראשונה שספג החודש באנקו הספרדי. לפני כשבוע סוכנות הדירוג מודי'ס חתכה את הדירוג של בנקו סטנדר ובאנקו בילבאו בשלוש דרגות בטענה כי הכלכלה הספרדית נפלה ברבעון הראשון של השנה בחזרה למיתון. מודי'ס גילתה ספקטיות בנוגע למצבם של הבנקים בספרד על רקע הצטברות הפסדים ומתן הלוואות גרועות.
הבנק המרכזי באירופה שהוציא יותר מטריליון יורו להגבלת הריביות בספרד ובאיטליה, הודיע כי אין לו עוד הרבה מה לעשות לבלימת המשבר עד שהממשלות יפעלו.