קמפיין מס רובין הוד הגיע לארה"ב: "וול סטריט חייב לפצות על חלקו במשבר"
מפגינים צעדו מחוץ לסניפי בנק ג'יי.פי מורגן ב־15 ערים בארה"ב וקראו להטיל מס של 0.05% על עסקאות פיננסיות, שייאלץ את הבנקים לתרום את חלקם להתאוששות הכלכלה
הקמפיין העולמי לקידום הטלת מס זעיר על המגזר הפיננסי, שזכה לכינוי "מס רובין הוד", הגיע שלשום רשמית לארה"ב. מפגינים לבושים בתחפושות של רובין הוד צעדו ליד סניפים של בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן צ'ייס ב־15 ערים בארה"ב, וקראו לממשלת ארה"ב לחייב את וול סטריט לתרום את חלקה להתאוששות הכלכלה מאחר שהיא האחראית העיקרית לעוולות שהביאו למשבר הפיננסי של 2008.
ידוענים כמו סולן קולדפליי כריס מרטין, סולן להקת רייג' אגיינסט דה משין טים מורלו והשחקן מארק רופאלו לוקחים חלק בקמפיין, שלמעשה קורא להטיל מס של 0.05% בממוצע על כל עסקה פיננסית (FTT). המס, שלדברי הפעילים הוא "פשוט לאכיפה ומסובך להעלמה", לא אמור להשפיע על הפעילות הפיננסית של רוב האמריקאים. למס יש פוטנציאל לגייס 175–350 מיליארד דולר בשנה בארה"ב, שיוקדשו לקידום צמיחה כלכלית, מאבק בעוני ומאבק בשינויי האקלים.
באתר התנועה נכתב כי "המס יוטל על האנשים שחזרו לגרוף משכורות עתק ובונוסים בשעה ש־99% מהאמריקאים ממשיכים לשלם את מחיר המשבר".
הרעיון שמאחורי מס רובין הוד נהגה כבר ב־1972 על ידי חתן פרס נובל ג'יימס טובין, שהציע להטיל מס על עסקאות מט"ח כדי למתן את התנודתיות בשוק המט"ח הבינלאומי. לאחר המשבר של 2008 נוצר עניין מחודש במס, בייחוד באירופה. הקמפיין כבר פועל מ־2010 ב־14 מדינות, ובהן בריטניה, צרפת וגרמניה. בתשע מדינות באירופה כבר הוגשו הצעות חוק בנושא.
הקמפיין זוכה מתחילת דרכו לתמיכתם של כלכלנים, פוליטיקאים, ידוענים וארגונים בינלאומיים. כך למשל, ביל גייטס הציג בשנה שעברה בפסגת מדינות ה־G20 דו"ח שמראה את החשיבות וההיגיון שבאימוץ המס. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה לאחרונה כי מס על עסקאות פיננסיות "ישדר את המסר הנכון, שיראה שהבנו את העובדה שהשווקים הפיננסיים חייבים לתרום את חלקם להתאוששותן של כלכלות". הכלכלנים המובילים ג'וזף שטיגליץ וג'פרי סאקס דיברו בעדו בהזדמנויות רבות, וגם היו בין 1,000 כלכלנים עולמיים שחתמו על מכתב שקורא למנהיגי העולם לאמצו.