הנגיד הבריטי: "יש משהו מאוד לא בסדר עם תעשיית הבנקאות במדינה"
מרווין קינג התייחס בדבריו לפרשת ההונאה בברקליס, במסגרתה סוחרים בבנק שיקרו כדי להגדיל את הרווחים. שר העסקים, וינס כייבל, אמר כי הממשלה מנסה "לנקות את בור השופכין העצום במערכת הבנקאות"
"יש משהו מאוד לא בסדר עם תעשיית הבנקאות בבריטניה, ואנחנו צריכים לתקן זאת" - כך אמר בסוף השבוע נגיד הבנק המרכזי של בריטניה מרווין קינג, בתייחסו לפרשת ההונאה בבנק ברקליס.
במסגרת הפרשה, סוחרים בבנק שיקרו כדי להגדיל את רווחי הבנק ואת רווחיהם האישיים. המהלכים שביצעו השפיעו על ריבית הליבור, שיעור הריבית שבו הבנקים בלונדון משתמשים כדי להלוות זה לזה. לשיעור הריבית יש השפעה עצומה על המערכת הבנקאית, והוא משמש לקביעת מחירם של מוצרים פיננסיים בשווי 350 טריליון דולר.
בעקבות הפרשה, ברקליס נקנס ב־290 מיליון ליש"ט על ידי הרגולטורים בארה"ב ובבריטניה. הבנק איבד כ־3.6 מיליארד ליש"ט משווי השוק שלו מאז ההכרזה על הקנס, כחלק מחקירה הכוללת 20 בנקים בשלוש מדינות. בסוף השבוע התגלה כי ברקליס התעלם מאזהרות על מהלכים אלה בעבר. על מנכ"ל ברקליס בוב דיימונד מופעל לחץ להתפטר, והוא צפוי להופיע בפני ועדת הכספים של הפרלמנט ביום רביעי.
גם ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון התייחס לפרשה, ואמר: "הדבר החשוב ביותר שאנשים רוצים לראות הוא סדרה ברורה של פעולות שיסייעו בשינוי התרבות במערכת הבנקאות". שר העסקים של בריטניה וינס כייבל אמר כי הממשלה מנסה "לנקות את בור השופכין העצום במערכת הבנקאות".
שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן אמר כי ארבעה בנקים נוספים נחקרים על השתתפות לכאורה במניפולציה המדוברת - הבנקים הבריטיים HSBC ורויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS), וכן הבנק השוויצרי UBS והבנק האמריקאי סיטיגרופ.
עם זאת, בשלב זה הממשלה מתנגדת להקמת ועדת חקירה שתבדוק את המערכת הבנקאית, כפי שדורשים באופוזיציה. קמרון אומר כי שורת המהלכים שבוצעו בשנים האחרונות יסייעו בשינוי הדרוש. רשימת המהלכים כוללת אימוץ מסקנות ועדת ויקרס, שקראה להפרדת בנקאות ההשקעות עתירת הסיכון מהבנקאות הקמעונאית, רפורמה משמעותית ברגולציה על הבנקים והגדלת המיסוי על הבנקים.