הבנק העולמי: הפלסטינים לא מוכנים למדינה
שנה בלבד אחרי שקבע כי הרשות "מוכנה היטב לכינון מדינה בכל נקודת זמן בעתיד הקרוב", קובע הבנק העולמי בדו"ח חדש: הכלכלה הפלסטינית אינה יציבה משום שהיא מסתמכת יותר מדי על סיוע זר והיא "אינה חזקה מספיק כדי לתמוך במדינה"
הבנק העולמי קבע היום (ד') כי הצמיחה בכלכלה הפלסטינית אינה יציבה, משום שהיא מסתמכת על סיוע זר, וכי הרשות הפלסטינית עדיין אינה מוכנה להפוך למדינה.
לפי דו"ח שפורסם היום, הסיוע לפלסטינים הוביל לגידול של 7.7 אחוז בתוצר המקומי הגולמי בין 2007 ל-2011, אבל רק בשירותי הממשלה, בנדל"ן ובמגזרים אחרים שאינם סחירים. מנגד, מהדו"ח עולה כי במגזרי החקלאות והייצור נרשמה צניחה.
בבנק העולמי קובעים כי צמיחה יציבה תיווצר רק תוך מתן דגש על מסחר, אינטגרציה ויצירת מגזר פרטי דינמי. מחבר הדו"ח, ג'ון נאסיר, אמר כי הרשות הפלסטינית התקדמה משמעותית במאמציה להקים מדינה, "אולם הכלכלה עדיין אינה חזקה מספיק כדי לתמוך במדינה כזאת".
לדו"ח של הבנק העולמי יש חשיבות רבה במיוחד בהתחשב בעובדה שהפלסטינים ניסו בשנתיים האחרונות להציג את ביסוס המוסדות הכלכליים שלהם ואת השגשוג היחסי בחלק מהמגזרים כנימוק לטענתם שהם זכאים להכרה כמדינה. ז
ה היה גם אחד ההסברים שלהם כשביקשו בספטמבר אשתקד מהעצרת הכללית של האו"ם וממועצת הביטחון של הארגון להכיר בהם כמדינה.
באפריל 2011 פרסם הבנק העולמי דו"ח מחמיא למוסדות הפלסטיניים, ובו קבע כי "הרשות הפלסטינית מוכנה היטב לכינונה של מדינה בכל נקודת זמן בעתיד הקרוב". בדו"ח הבנק הודגש כי ההישג נרשם למרות "מגבלות ישראליות קשות של ישראל".
באותו שבוע פרסמה גם קרן המטבע הבינלאומית דו"ח שבו קבעה כי המוסדות הפיננסיים של הרשות הפלסטינית "מוכנים למדינה", במיוחד לאחר שהרשות ביצעה מספר רפורמות כלכליות. הדו"ח שיבח את הרפורמות הללו, שנעשו תוך "מדיניות פיסקלית שקולה".