"יש להחרים את ישראל - כמו את דרום אפריקה בזמן האפרטהייד"
בכיר בליגה הערבית: "הסנקציות על חברות ובנקים מסייעות לקדם מטרות פוליטיות; בדרום אפריקה הן הפילו המשטר הגזעני"
במהלך הכינוס הצהיר השגריר מוחמד סביח, עוזר מזכ"ל הליגה הערבית לענייני פלסטין, כי הסנקציות על חברות ובנקים מסייעות לקדם מטרות פוליטיות. הוא הזכיר את הדוגמה לסנקציות על דרום אפריקה בעידן האפרטהייד. לפי סביח, הסנקציות הביאו בסופו של דבר לנפילת המשטר הגזעני. סביח טען כי ההיגיון לחזור לנשק החרם הגיוני עתה מאחר שהוא מתחיל להתפשט מעבר לגבולות העולם הערבי. בהקשר זה הזכיר את החרם האקדמאי מצד מוסדות מערביים על ישראל.
עם זאת, בעולם הערבי ובעיקר במצרים יש כבר מי שמתרעם. יחיא זנאנירי, יו"ר אגודת יצרני ההלבשה המוכנה במצרים, תקף קשות את ההחלטה. לדבריו, ישראל היא "מדינה מוכרת בעולם" ומצרים מקיימת אתה סחר במוצרים רבים. לפיכך הצהיר איש העסקים המצרי כי ההחלטה על החרם אינה במקומה, ואף לא לא נאכפה ב-40 השנים האחרונות. זנאנירי ציין כי ההחלטה על החרם נגד ישראל "אינה מועילה". הוא גם הזכיר כי מצרים חתומה על הסכם QIZ עם ישראל, שלפיו מוצר מצרי שמורכב חלקית (10.7%) מרכיב ישראלי, מקבל הקלות בשוק האמריקאי.
מוחמד מורשידי, מנהל לשכת תעשיית הטקסטיל, הצהיר אף הוא כי להחלטת הליגה הערבית לא תהיה השפעה על המשק המצרי בכלל ועל תעשיית הטקסטיל בפרט.
החרם הערבי לא נאכף מעולם בצורה קפדנית, אלא רק על ידי מספר מדינות. מאז חתימת הסכמי אוסלו חל כרסום גדול עוד יותר ברמת האכיפה של החרם.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il