המהומות באיראן: 150 סוחרים ומפגינים נעצרו
אתר המזוהה עם כוחות הביטחון טען כי המפגינים קשורים לתנועה הירוקה שיצאה לרחובות ב-2009: "הם מחו משעות הבוקר". קלינטון: המנהיגים האיראנים יכולים להאשים את עצמם בקריסת הכלכלה ובהפגנות נגד עליות המחירים
לפי האתר "נדאי אנקלאב", המפגינים קשורים לתנועה הירוקה שיצאה לרחובות לאחר הבחירות השנויות במחלוקת לנשיאות ב-2009. הם קשרו את פרוץ ההפגנות לחזרתו לאיראן של מהדי האשמי, בנו של הנשיא לשעבר האשמי רפסנג'אני, שנחשב לאחד מתומכי המפגינים הרפורמיסטים.
"רק כמה ימים לאחר שחזר ארצה מנהיג הפורעים (כינוי למפגינים - ד"כ), קבוצה של חוליגנים תקפה בנקים בטהרן בשיטה
של הפורעים מ-2009", נכתב באתר. בדיווח זה צוין כי המהומות החלו בסביבות השעה 9 בבוקר, וככל הידוע נמשכו עד שעות אחר הצהריים. "הפורעים תקפו חנויות שלא הסכימו להצטרף אליהם. בעימותים, שהסתיימו הודות לפעולת כוחות הביטחון, נגרם נזק לחנויות בשוק העתיק של טהרן".
בשעות הצהריים פרצו סמוך לשוק בטהרן עימותים בין סוחרים ומפגינים לבין כוחות הביטחון, שניסו למנוע מהם לצעוד ולקרוא קריאות בגנות המשטר על רקע צניחת ערכו של המטבע המקומי. המחאות כללו השבתה של הסוחרים וכן סגירת תחנות דלק סמוכות.
זמן קצר לאחר מכן, הבהיר המנהיג העליון בטהרן, אייתוללה עלי חמינאי, כי "איראן אף פעם לא תיכנע ללחצים, ולכן האויב זועם". במפגש עם ילדים בטהרן, הוסיף חמינאי כי "מקור הלחצים הוא עמדתה העצמאית של האומה האיראנית והעובדה שהיא לא נכנעת למערכת ההגמונית".
מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון אמרה שהמנהיגים האיראנים יכולים להאשים את עצמם בקריסת הכלכלה ובהפגנות נגד עליית המחירים. "הממשלה באיראן קיבלה את ההחלטות שלה, והן שהשפיעו על המצב הכלכלי במדינה. לעיצומים יש קשר לכך, אך ניתן לתקן זאת תוך זמן קצר אם איראן תסכים לשתף פעולה עם המערב ברצינות", אמרה קלינטון בשולי פגישה עם שר החוץ של קזחסטן.