איך לשכנע נשים סיניות שהן שעירות?
רוצה למצוא בעל טוב ולזכות בעבודה טובה? חברות אמריקאיות עלו על השיטה איך להלחיץ את נשות המזרח הרחוק
כאשר הקרם הידוע להסרת שיער Veet נחת בסין, מכירותיו היו איטיות מאד – גם בשל מחירו הגבוה וגם בגלל אריזתו שהיא גדולה מדי. אבל הבעיה האמיתית היתה שרוב הנשים הסיניות פשוט לא סובלות מעודף שיער, ואלו שכן לא ממש הוטרדו מהמצב.
יצרנית Veet, מקבוצת רקיט בנקיזר, השיקה קמפיין חדש שמטרתו להגביר את מכירות החברה בסין. הקמפיין כלל מודעות פרסומת המייחסות עור חלק למראה בריא וזוהר ולביטחון עצמי. הקמפיין גרם לנשים סיניות רבות להיות מודעות יותר לכל שערה דקיקה בגופן. "השאלה היא לא כמה שיער באמת יש לך אלא כמה את חושבת שיש לך", אומר מנכ"ל רקט בנקיסר בסין אדיטיה סגל. " אם הנושא מעסיק אותך, אז אפילו שערה אחת היא יותר מידי". הודות לטקטיקה זו, Veet, שהושק לראשונה לפני כמאה שנה, הוא המותג המוביל של החברה בסין ומכירות התכשירים להסרת שיער צומח ב-20% בשנה בשוק האסייתי – פי שניים מסכיני גילוח.
בתעשיית היופי הגלובלית המגלגלת 427 מיליארד דולר בשנה, הצליחו התעשיינים לגרום לנשים להאמין שיש בגופן שורה של פגמים. למשל, אסתי לאודר ולוריאל המשווקות קרם להבהרת העור בסין. סגל אומר שהחברה לא מנסה לומר לנשים סיניות שהו שעירות אלא שעור חלק וטיפוח חיוניים והן מגיעות למסקנות שלהן לגבי משמעות הדבר עבורן. נשים סיניות יכולות להוציא למעלה מ-400 יואן (60 דולר) בחודש על מוצרי טיפוח העור.
המותג Veet מחזיק בכ-41% מהשוק הגלובלי של מוצרים להסרת שיער, עובדה המפצה על מכירות חלשות של רקיט ובנקיסר באירופה ובארה"ב. על אף שהחברה עדיין לא השיקה את קמפיין הפרסום שלה והמוצר עדיין לא מוכר לנשים מחוץ לערים ראשיות בסין, כבר ישנם בשוק הסיני חיקויים למוצר והם צפויים לפגוע במכירות.
למרות זאת, יש ל-Veet סיכויי צמיחה בשוק הסיני שכן, על פי סקר של חברת ג'ילט, כיום רק כ-0.6 אחוז מהסיניות מסירות שיער. בשנה שעברה עמדו המכירות הגלובליות של המוצר על 657 מיליון דולר. עבור ההשקה המחודשת בסין, עיצבה מחדש רקיט ובנקיסר את אריזתו של הקרם, ומיתגה אותו כמוצר המיועד לאישה המקפידה על טיפוח כאמצעי לקבלת קידום בעבודה, למציאת בעל טוב ולקבלת העלאה.