יפן הכריזה על תוכנית תמריצים בהיקף של 9.4 מיליארד דולר
זאת על אף ירידה במדד המחירים לצרכן ומחלוקת בקרב המחוקקים שמאיימת להפריע למכירה של אג"ח ממשלתיות
- יפן נערכת לסערה הכלכלית: רה"מ מינה שר אוצר חדש בניסיון לבלום את המיתון
- סין ויפן רבות, ותעשיית הרכב של דרום קוריאה מרוויחה
- סיטי: יוון תצא מגוש היורו במהלך שלוש השנים הקרובות; דירוג החוב של ארה"ב ויפן יירד
דו"ח חדש ביפן הצביע על כך שהמחירים לצרכן נפלו בספטמבר, זה החודש החמישי ברציפות. ההערכות הן שהבנק המרכזי ביפן יודיע בסוף החודש על הרחבת התכנית לרכישת נכסים ב-10 טריליון ין.
"יפן זקוקה ליותר תמריצים, שכן הכלכלה מאטה בקצב מהיר משציפו, אולם יהיה קשה לאשר הוצאות גדולות יותר בשל המאבקים הפוליטיים וההחמרה בתנאים הפיסקאליים", אומר יושימאסה מרויאמה, כלכלן בכיר בחברת איטצ'ו בטוקיו, " הלחץ הפוליטי שמופעל על הבנק המרכזי יגבר".
שר הכלכלה היפני סייג'י מיהארה אמר לעיתונאים כי אמצעי התמריצים, עליהם הוכרז היום, יעלו את התמ"ג ב-0.1% אולם הוא לא פירט לוח זמנים. עם זאת, הוא ציין כי הממשלה עדיין לא החליטה כיצד לממן את צעדי התמריצים הנוספים שייכנסו לתוקף בנובמבר. לדבריו, עוד מוקדם מדי לומר מה יהיה היקף התמריצים הנוספים.
האופוזיציה חוסמת חוק שיאפשר לממשלה ללוות 38.3 טריליון ין לכיסוי הגירעון של השנה הנוכחית, וקוראת לראש הממשלה יושיהיקו נודה להכריז על בחירות.
החקיקה צריכה להיות מאושרת עד סוף נובמבר כדי שהממשלה תוכל לקיים את מכירות האג"ח כמתוכנן. "הסיכוי של צוק פיסקאלי יפני הוא גבוה למדי", מזהיר סואיצ'י אוקודה, כלכלן בכיר במכון המחקר סומיטומו שוג'י בטוקיו, "בלי אישור החוק, הממשלה לא תוכל לממן את ההוצאות הנחוצות ויישום התקציב יידחה".