מצרים בצרות: הלירה נפלה לשפל של שמונה שנים
זאת עם חידוש המו"מ עם קרן המטבע העולמית על הלוואה בשווי של 4.8 מיליארד דולר. מומחים טוענים: הממשלה מאפשרת למטבע המקומי להיחלש
הלירה המצרית ירדה אתמול לשפל של שמונה שנים וזאת עם חידוש המו"מ עם קרן המטבע העולמית על הלוואה בשווי של 4.8 מיליארד דולר. מומחים טוענים כי העובדה שהממשלה המצרית מאפשרת למטבע המקומי להיחלש מאותתת לקרן המטבע כי היא נכונה לגלות גמישות בנושא זה.
- איראן מחזרת אחרי מצרים: נחדש את קשרי המסחר אחרי נתק של 30 שנה
- מצרים: פעם יצואנית גז טבעי, היום - יבואנית
- סערה בירדן: שר החוץ ביקש את עזרת האחים המוסלמים באספקת הגז ממצרים
אנשי הקרן תובעים מהשלטונות במצרים כחלק מהתנאים להלוואה לפחת את שער הלירה המצרית כדי להגביר את הכנסות היצואנים. המשטר המצרי החדש בראשות הנשיא מוחמד מורסי מסרב בכל תוקף לבצע את הפיחות.
מאז המהפכה כנגד משטר מובארק איבדה הלירה המצרית כ-5% מערכה. הבנק המרכזי המצרי הוציא כ-20 מיליארד דולר מאז תחילת 2011 כדי למנוע את קריסת שער המטבע המקומי. ביום רביעי הגיע שער הדולר ל-6.11 לירות לעומת הדולר. זהו השער הנמוך ביותר מאז דצמבר 2004. ביום שלישי עמד שער הדולר על 6.11 לירות.
הצרות הכלכליות של מצרים הלכו והחריפו מאז נפילת משטר מובארק. נכון להיום, הגירעון התקציבי של המדינה מוערך בכ-11% מהתמ"ג. בעיה מכבידה נוספת היא אי יצירת מקומות תעסוקה לצעירים המצרים.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il