איראן מחזרת אחרי מצרים: נחדש את קשרי המסחר אחרי נתק של 30 שנה
היחסים בין הצדדים נפסקו לאחר שמצרים חתמה על הסכם השלום עם ישראל. מנפילת מובארק חלה התקרבות בין המדינות ובשבוע שעבר ביקרה בטהרן משלחת של אנשי עסקים מצריים שנפגשה עם שר התעשייה
- "נרדוף את כל מי שיעשה עסקים עם ממשלת איראן"
- מצרים: נדרוש שינוי הסכם הסחר המשותף לישראל ולארה"ב
- המהומות באיראן: 150 סוחרים ומפגינים נעצרו
לדבריו, שני הצדדים סיכמו על חידוש יחסי המסחר שיתחיל בפירות ובכלל זה פרי הדר. יוזכר כי היחסים בין הצדדים נפסקו בסוף שנות ה-70 לאחר שמצרים חתמה על הסכם השלום עם ישראל ואף העניקה מקלט מדיני לשאה המודח. עם זאת, מאז הפלת משטר מובארק וביתר שאת מאז התחזקות האיסלאמיסטים במצרים נראה כי חלה התקרבות בי המדינות לפחות בהקשר הכלכלי-מסחרי.
נוראני, שהתראיין לטלוויזיה הממלכתית באיראן ציין כי ישנו כר נרחב לשיתוף פעולה בין טהרן לקהיר. לדבריו, איראן נמצאת בין 20 המדינות המובילות בעולם בייצוא תוצרת חקלאית בעוד שמצרים נחשבת מרכז מוביל לתעשיות חקלאיות.
מהדי גזנספרי, שר התעשייה האיראני שנפגש עם הנציגים המצריים הדגיש בפניהם את האפשרויות הרבות לשיתוף פעולה. הוא הדגיש את חשיבות המגזר הפרטי בשתי המדינות בפיתוח יחסי המסחר בעתיד. השר האיראני העריך כי הסחר בין שני הצדדים כיום עומד על 100 מיליון דולר אותו הוא הגדיר כ"נמוך ביותר". השר האיראני הדגיש את שאיפתה של ארצו לפתח את קשרי המסחר עם מצרים ובכלל זה נכונות לחתום על הסכם למתן העדפות במכסים.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il