הייצוא מגוש היורו נפל בספטמבר ב-1.1%
כלכלן בכיר לענייני אירופה בבנק נומורה בלונדון: "המצב בכלכלת גוש היורו יילך ויחמיר ברבעון הרביעי ובשנה הבאה"
הייצוא בגוש היורו נפל בחודש ספטמבר, על רקע המיתון אליו נקלע האזור, זו הפעם השנייה בארבע שנים.
- בנק ישראל: פחת הסיכון למשבר פיננסי בגוש היורו
- רשמית: גוש היורו גלש למיתון שני מאז 2009
- יוון: אושרו הקיצוצים בתקציב 2013
לשכת הסטטיסטיקה המרכזית של האיחוד האירופי דיווחה היום (ו') כי הייצוא ב-17 המדינות המשתמשות במטבע היורו נפל בשיעור מותאם עונתית של 1.1% מאוגוסט, אז הייצוא עלה ב-3.3%. הייבוא ירד ב-2.7% בעוד שהעודף המסחרי התרחב ל-11.3 מיליארד יורו (14.4 מיליארד דולר) מ-8.9 מיליארד יורו חודש קודם לכן.
משבר החובות הממשלתיים באירופה משפיע על התוצאות, שכן הממשלות מגיבות אליו על ידי ביצוע קיצוצים בתקציב על מנת לצמצם את הגירעונות הפיסקאליים. התמ"ג באיחוד המוניטרי נפל ברבעון השלישי ב-0.1% לאחר שברבעון הקודם נחלש ב-0.2%. כלכלת יוון, שעומדת במרכז המשבר, התכווצה במשך 17 רבעונים רצופים, ואילו בפורטוגל הכלכלה מתכווצת כבר שנתיים.
"המצב בכלכלת גוש היורו יילך ויחמיר ברבעון הרביעי ובשנה הבאה", אומר ז'ק קאלי, כלכלן בכיר לענייני אירופה בנומורה בלונדון. "המיתון יתמשך גם ב-2013, שכן האמצעים הפיסקאליים הננקטים בכל האזור פוגעים בביקוש".
עוד עולה מהדו"ח שפורסם היום, כי הייצוא מגרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה, נפל בספטמבר ב-1.5%, בעוד שהייבוא ירד ב-2.5%. איטליה וספרד רשמו ירידה של 0.8% ו-1.2% בייצוא בהתאמה. בעוד שהמשלוחים מצרפת עלו ב-1.6%.
בעקבות ההאטה הכלכלית בגוש היורו, היצואנים מתמקדים יותר ויותר בכלכלות יציבות מחוץ לאירופה. "סין וארצות הברית הן התקוות הגדולות ביותר עבור היצואנים האירופיים", מסביר הכלכלן אולריך קסטנס מ- Sal. Oppenheim. "בכל הקשור לגוש היורו, כל הסימנים מצביעים על הדרדרות נוספות בכלכלה".