אובמה מזדהה עם העובדים: יחזיר 5% משכרו לקופת המדינה
נשיא ארה"ב החליט להחזיר 20 אלף דולר לאות הזדהות עם עובדי המגזר הציבורי שספגו לאחרונה קיצוץ בשכרם
נשיא ארה"ב ברק אובמה יחזיר 5% משכרו השנתי לקופת המדינה במחווה של הפגנת סולידאריות עם עובדי המגזר הציבורי שנאלצו לספוג קיצוץ בשכרם לאחר שנכנסו לתוקפם הקיצוצים בתקציב הממשלה, כך דיווח העיתון "אל איי טיימס".
- חדשות טובות לאובמה: 236 אלף משרות נוספו למשק האמריקאי בפברואר
- לראשונה: אובמה מאשים את סין בהתקפות הסייבר על ארה"ב
- ביקור אובמה: ישראל מימנה ביטחון וסיקור, ארה"ב שילמה על חדרי המלון
על פי גורם רשמי בבית הלבן, ביקש אובמה לחלוק את הנטל עם העובדים, והוא מאותת כי גם הוא ישלם מחיר בעקבות מה שהבית הלבן מכנה "השלכות כלכליות חמורות" שנובעות מקיצוץ של 85 מיליארד דולר בתקציב הממשלה. אובמה יחזיר 20 אלף דולר מתוך שכר של 400 אלף דולר, וכבר החודש יקצץ את משכורתו.
הנשיא ורעייתו מישל דווחו על הכנסה של 790 אלף דולר ב-2011 – זאת בהשוואה ל-1.7 מיליון דולר בשנה שקדמה לכך ו-5.5 מיליון דולר ב-2009. מחצית מהכנסת הזוג ב-2011 הגיעה ממשכורתו של הנשיא והשאר מהכנסות ממכירת ספרים. הזוג תרם למעלה מ-172 אלף דולר למטרות צדקה.
דוברו של אובמה, ג'יי קרני, אמר ל"אל איי טיימס" כי "כמו לחברי הקונגרס, כך גם משכורתו של הנשיא נקבעת על ידי החוק ולא ניתן לשנותה. עם זאת, אם החליט הנשיא לחלוק בנטל עם עובדי המגזר הציבורי הנושאים בנטל הקיצוצים, הוא יוכל לתרום חלק ממשכורתו לקופת המדינה".
אובמה אינו הנשיא הראשון בתולדות ארצות הברית שביצע מהלך כזה. הנשיא הובר הפקיד את משכורתו בחשבון נפרד וחילק אותו למטרות צדקה ולעובדים שחש כי משכורתם נמוכה מדי. גם קנדי תרם את משכורתו למטרות צדקה וג'ורג' וושינגטון סירב לקבל משכורת בשנים האחרונות של הקריירה הצבאית שלו ואף ביקש לסרב לקבל משכורת כנשיא, אך הקונגרס חייב אותו לקבל את המשכורת השנתית של 25 אלף דולר.