אחרי האסון בבנגלדש: וול מארט מגבירה את הביקורת במפעלים שלה במדינה
באסון קריסת בניין רנה פלאזה ב-24 באפריל נהרגו 1,127 עובדים, והרשתות האמריקאיות חוששות מאסון נוסף במפעלים שלהן בבנגלדש. לוול מארט 279 מפעלים במדינה
התגברות בדיקות הבטיחות נובעות מקריסת הבניין רנה פלאזה ב-24 באפריל, בסמוך לבירה דאקה. הקריסה גרמה למותם של 1,127 עובדים, ופעילות החילוץ הסתיימו השבוע. אולם, החברות הנסמכות על ייצור הבגדים הזולים בבנגלדש לא מצליחות להסכים על דרך הפעולה הטובה ביותר להבטיח תנאי עבודה בטוחים במפעלים. הגישה של וול מארט אמנם מהירה יותר, אך היא נוגעת רק לחלק קטן מתוך 6,500 מפעלי הבגדים בבנגלדש. לעומת זאת, יעברו חודשים עד ליישום ההסכם האירופי, שמכסה טווח רחב יותר של מפעלים.
וול מארט החלה לבצע בדיקות ב-279 המפעלים שמייצרים סחורות עבור הסניפים שלה, ומתכוונת לבדוק את כולם בתוך שישה חודשים. מהבדיקות שכבר נערכו התגלו בעיות בטיחות בשני אתרים, ובחברה ביקשו מהממשלה בבנגלדש לעצור את הייצור במפעלים הללו.
בתוך כך, וול מארט הודיעה כי אין בכוונתה לחתום על הסכם אבטחת בניינים שזכה לתמיכת מותגי הביגוד הגדולים באירופה, שכן בוול מארט מאמינים כי תכניות בדיקות הבטיחות שלהם ישיגו תוצאות מהירות יותר. היום (רביעי), הוא התאריך האחרון שבו יכולות הקמעונאיות להצטרף להסכם, בהובלת קבוצות עובדים כמו IndustriALL האירופית.
קמעונאיות אמריקאיות נוספות, ביניהן גאפ, כבר הודיעו כי אין בכוונתן להצטרף לאמנה האירופית, כל עוד היא אינה דורשת לערוך שינויים באופן שבו פותרים מחלוקות בבתי המשפט. באופן כללי, חברות אמריקאיות אינן ממהרות להצטרף להסכמים בתעשייה שיוצרים מטרות המחייבות מבחינה משפטית. "בוול מארט אנחנו מאמינים כי תכנית הבטיחות שלנו תואמת ואף עוקפת את ההצעה של IndustriALL, ותשיג תוצאות מהר יותר", נכתב בהצהרה שפרסמה החברה האמריקאית.