$
כלכלה ומדיניות

"שינוי רדיקלי בסין": תוכנית להגדלת חלקו של המגזר הפרטי בכלכלה

רה"מ לי אמר כי בכוונת הממשלה להקטין את תפקידה של המדינה בנושאים כלכליים; הצעדים כוללים הקלת התנאים עבור המשקיעים הזרים

סוכנויות הידיעות 14:4325.05.13
הממשלה הסינית מעוניינת שחברות פרטיות וכוחות השוק יהיו בעלי תפקיד מרכזי יותר בכלכלה, זאת במסגרת שינוי מהותי במדיניות, שנועד לשפר את תנאי החיים של מעמד הביניים ולהפוך את סין למתחרה משמעותית אף יותר בזירה הבינלאומית, כך מדווח הניו יורק טיימס.

 

 

 

המהלכים המתוכננים באו לידי ביטוי בנאום שנשא החודש ראש הממשלה החדש לי קצ'ינג בפני חברי המפלגה השלטת. "השוק הוא המחולל של הון חברתי ומהווה מקור לפיתוח כלכלי עצמאי", אמר לי בנאומו. הוא ציין עוד כי בכוונת הממשלה להפחית את תפקידה של המדינה בנושאים כלכליים מתוך תקווה לשחרר אנרגיות יצירתיות בכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

 

 

רה"מ לי. קורא לשחרור אנרגיה יצירתית רה"מ לי. קורא לשחרור אנרגיה יצירתית צילום: בלומברג

 

אתמול (ו') חשפה הממשלה שורה של הצעות שאמורות לסייע ללי לעמוד במטרות שהציב בכל הקשור להפחתת ההתערבות הממשלתית בשוק והגדלת התפקיד של חברות פרטיות בהחלטות של השקעות ובקביעת מחירים. האנליסטים מדגישים כי ההצהרות האחרונות של הממשלה מהוות את הסימנים החזקים ביותר עד כה למידת הרצינות של קובעי המדיניות בנושא. "מדובר בשינוי רדיקלי", טוען סטיבן גרין, כלכלן בבנק סטנדרד צ'רארד ומומחה לכלכלה הסינית. "הנושא עלה לדיון במשך זמן רב, אך כעת ההנהגה מפרסמת אג'נדה ברורה לרפורמות".

 

 

 

מנהיגי סין נמצאים תחת רב מתגבר לחולל שינויים, על רקע האטה בצמיחה. על פי דו"ח של HSBC, החודש נרשמה התכווצות בפעילות הייצור, לראשונה מזה שבעה חודשים. במקביל, הכלכלנים מנמיכים את תחזיות הצמיחה שלהם.

 

על פי האתר הרשמי של הממשלה, ההצעות האחרונות כוללות הרחבת מס המוטל על משאבים טבעיים, נקיטת צעדים הדרגתיים לאפשר לכוחות השוק לקבוע את שיעורי הריבית של הבנק, ופיתוח מדיניות שנועדה "לקדם כניסה יעילה של הון פרטי לתחומי המימון, האנרגיה, הרכבות והטלקומוניקציה".בנוסף, יוענקו למשקיעים זרים יותר הזדמנויות להשקיע בסקטורי הפיננסיים, הלוגיסטיקה והבריאות. זאת לאחר שבמשך שנים ממשלות, בנקים וחברות מערביים מתלוננים כי הממשלה הסינית מגבילה את ההשקעות הזרות בבנקים ובתעשיות השירותים. עם זאת, הממשלה עדיין לא חשפה את הפרטים המדויקים לגבי השינויים המתוכננים בחוקי ההשקעות הזרות.

 

אולם, ההערכה היא כי המפלגה הקומוניסטית עדיין אינה מתכוונת לוותר לגמרי על המעורבות שלה בכלכלה, ולא תפעל לפירוק אוליגופולים ממשלתיים גדולים או להפרטת סקטורים מרכזיים של הכלכלה, שנחשבים לאסטרטגיים, כמו הבנקאות, האנרגיה והטלקומניקציה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x