$
חברה וסביבה

ארה"ב: האשה היא המפרנסת הראשית ב־40% ממשקי הבית

מחקר חדש של מכון PEW מגלה ש־63% מהמפרנסות העיקריות הן אמהות יחידניות. מחצית מהאמריקאים עדיין סבורים שעל אמהות להישאר בבית

סוכנויות הידיעות 13:2030.05.13

אחוז האמהות בארצות הברית המהוות את המפרנסות העיקריות במשפחה עלה בשנים האחרונות לשיא של כל הזמנים, כך עולה ממחקר חדש שפרסם אתמול מכון PEW. על פי הממצאים, יותר מ־40% ממשקי הבית בארה"ב עם ילדים מתחת לגיל 18 נסמכו על האם כמקור ההכנסה הגדול ביותר או היחיד. מדובר בשינוי משמעותי לעומת 1960, אז הנתון עמד על כ־11% בלבד מהמשפחות.

אשה בעבודה (אילוסטרציה). המפרנסת העיקרית אשה בעבודה (אילוסטרציה). המפרנסת העיקרית צילום: שאטרסטוק

 

מחברי המחקר מציינים כי השינוי המהותי נובע משתי סיבות עיקריות. האחת היא שאמהות יחידניות (משפחה חד־הורית) מהוות כעת יותר מרבע מכל משקי הבית עם ילדים. למעשה, 63% מתוך המפרנסות העיקריות, שהן 8.3 מיליון נשים, הן אמהות יחידניות. סיבה נוספת היא שחלק הולך וגדל מאמהות נשואות מרוויחות כיום יותר מהבעלים שלהן. על פי המחקר, בקרב אחד מכל ארבעה זוגות נשואים מרוויחה האשה יותר מהגבר.

 

עם זאת, שתי הקבוצות שונות זו מזו ברמת ההכנסה. ההכנסה החציונית במשקי בית שבהם האם היא המפרנסת העיקרית עמדה על 80 אלף דולר לשנה ב־2011, לעומת הכנסה של 23 אלף דולר במשפחות שבהן המפרנסת היא אם יחידנית. המחקר מלמד עוד שהאמהות שמרוויחות יותר מהבעלים הן לרוב מבוגרות יותר, לבנות ובעלות תואר אקדמי, בעוד האמהות היחידניות הן בעלות סבירות גבוהה יותר להיות צעירות יותר, שחורות או היספניות וללא תואר אקדמי.

 

 

במקביל, המחקר מצא גם שרבים דווקא אינם מרוצים מהעלייה בהיקף השתתפותן של אמהות בכוח העבודה. כמעט שלושה רבעים מהמשתתפים בסקר טענו כי המספר ההולך וגדל של אמהות עובדות מקשה על גידול הילדים. כמחצית מהנסקרים טענו שעדיף שהאמהות יישארו בבית לטובת ילדיהן, בעוד שרק 8% החזיקו בדעה דומה באשר לאבות. יתרה מכך, ממחקר נוסף של מכון PEW, שנערך באביב, עולה כי 64% מהאמריקאים תופסים את העלייה בשיעור האמהות היחידניות כ"בעיה גדולה". "אולי בעתיד זו תהיה הנורמה", אמרה ל"לוס אנג'לס טיימס" קים פרקר ממכון PEW, "אך כיום הציבור עדיין מעכל את השינויים".

 

סטפני קונץ', מהמועצה למשפחות מודרניות (Council on Contemporary Families), טוענת כי ארה"ב משתרכת מאחורי השינויים בנוף המשפחות. לדבריה, אף שמשפחות שבהן שני ההורים עובדים הן שכיחות למדי, הנורמות "מבוססות על ההנחה שאפשר לדרוש מעובד לעבוד קשה כי תמיד יש מישהו שנשאר בבית. זה טירוף להמשיך ולהתבסס על ההנחה הזו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x