מסתמן: בנקאי בריטניה ימתינו עשור לבונוסים
דו"ח ממשלתי צפוי להמליץ על התניית הבונוסים בתוצאות ארוכות הטווח של החלטות הבנקאים. המסקנות גובשו בעקבות פרשת הטיית הליבור
צמרת הבנקאים בבריטניה תיאלץ ככל הנראה להמתין עד עשור שלם לקבלת הבונוסים השנתיים. זאת ברוח תוכנית פרלמנטרית חדשה לצמצום היקף חבילות השכר ולהקשחת הרגולציה על פעילות הבנקאים שפרטיה יפורסמו השבוע - על כך מדווח "פייננשל טיימס" הבריטי.
מדובר בדו"ח מקיף שעל הכנתו שוקדת בחודשים האחרונים הוועדה הפרלמנטרית לבנקאות, ואשר לפיו הבנקאים בבריטניה, המקבלים בדרך כלל בונוס באופן מיידי או לכל היותר בדחייה של כשנתיים, יקבלו גישה להטבות הללו רק כעשר שנים לאחר שהוקצו.
חברי הוועדה, ובהם שר האוצר לשעבר לורד לוסון וארכיבישוף קנטרברי ג'סטין וולבי, עסוקים בניסוח מסקנותיהם מאז מרץ האחרון, לאחר שאספו עדויות ממאות גורמים בתעשיית הפיננסים.
בין עדי המפתח הבולטים מציין העיתון את יו"ר HSBC דגלאס פלינט, שהסביר בעדותו כי בהתאם לתוכנית שהוצגה ב־2011, עשרות בעלי תפקידים בכירים בבנק מקבלים את הבונוסים בצורת מניות הניתנות למימוש רק בגיל פרישה. חברי הוועדה צפויים להיוועד מחר ומחרתיים ולפרסם את מסקנותיהם כבר ביום חמישי הקרוב.
הוועדה הפרלמנטרית הוקמה בעקבות שערוריית הטיית ריבית הליבור ושאר המחדלים שנחשפו בבנקים הגדולים בבריטניה, בהם בנק ברקליס ו־HSBC, כולל שיווק מטעה של תוכניות ביטוח להגנה מפני חדלות פירעון על הלוואות.
הדו"ח הסופי צפוי לכלול המלצות בנוגע לחבילות שכר, אמות מידה מקצועיות ומשטר סנקציות מחמיר שיינקט כלפי בנקים סוררים.
להערכת חברי הוועדה, דחיית הבונוסים תגרום לבנקאים להיות זהירים יותר בקבלת החלטות ובבחינת ההשפעה של התנהלותם לטווח הרחוק.
הנחיות הוועדה יצטרפו לתקנות חדשות שהטיל האיחוד האירופי על נוהלי חלוקת בונוסים, ואשר מגבילות אותם לגובה שכר הבסיס או לכל היותר לפי שניים שכר הבסיס, בכפוף לאישור בעלי המניות.