חברה אמריקאית מאשימה: חברה סינית גנבה מאיתנו סודות מסחר
כשברקע מתיחות פרשת סנואודן, אמריקן סופרקונדקטר תובעת פיצויים של 1.2 מיליארד דולר מיצרנית טורבינות הרוח סינית סינובל ווינד גרופ
- מדליף תוכנית הריגול נחת ברוסיה, בארה"ב תוקפים: "פוטין ידע"
- הקטר הסיני יורד מהפסים
- קרפור שוקלת למכור את פעילותה בסין ובטייוואן
התובעים האמריקאיים הגישו השבוע לבית המשפט בוויסקונסן כתב אישום נגד החברה ושניים ממנהליה הבכירים. נאשם נוסף הוא דג'אן קרבסביק, שהודה באוסטריה כי גנב את הקוד ללוחות הבקרה של הטורבינות שיוצרו על ידי אמריקן סופרקונדקטר (AMSC), שבה עבד.
על פי התביעה, סינובל פיתתה אותו לגנוב את הקודים לאחר שהבטיחה לו חוזה בגובה 1.7 מיליון דולר והטבות נוספות. כתב האישום הוגש בוויסקונסן כי שם לפי החשד קרבסביק גנב את הקוד ממרכז של החברה. שווי השוק של החברה הופחת במיליארד דולר לאחר שפורסם מעשה הגניבה.
כתב האישום הוגש בעוד חלה הסלמה במחלוקת בין ארה"ב וסין סביב נושאי ריגול כלכלי, זאת בעקבות ההדלפה של סנואודן שחשפה כי הממשל האמריקאי עצמו ריגל אחר אזרחים והחלטתה של סין לאפשר לו לטוס מהונג קונג לרוסיה.
"בתי בת החמש מבינה שמה שנעשה הוא פסול", האשים מנכ"ל החברה האמריקאית דניאל מקגאהן. "אם ניתן לגנוב רעיונות ולא להיענש על כך, אין שום סיבה להשקיע בחדשנות. ואם אין שום סיבה להשקיע בחדשנות, אין לכלכלה האמריקאית כל מטרה". החברה מייצרת מחשבים תעשייתיים קטנים המותקנים בתוך טורבינות הרוח, והייתה הספקית הגדולה ביותר של סינובל.
AMSC הגישה נגד החברה הסינית גם תביעה בבייג'ינג, במסגרתה היא דורשת ממנה פיצויים בגובה 1.2 מיליארד דולר, בטענה שהיא השתמשה בקוד מקור בלמעלה מאלף טורבינות שמכרה בסין.
סינובל היא יצרנית הטורבינות השלישית בגודלה בסין, היא נפגעה מהתחרות הצפופה בתעשייה ומירידת המחירים של המוצרים שלה. עם זאת, היא נותרה מחוברת היטב לאליטה הסינית. חברת הפרייבט אקוויטי ניו הוריזון שבבעלות בנו של ראש הממשלה לשעבר וון ג'יה-באו הייתה אחת המשקיעות הראשונות בחברה.