$
כלכלה ומדיניות

לראשונה זה 4 שנים: התכווצות פעילות הייצור בשווקים המתעוררים

ברזיל, רוסיה, הודו וסין חוו התכווצות בתפוקת המפעלים, לראשונה מאז מרץ 2009. כך עולה ממדד של HSBC המתבסס על סקרי מנהלי הרכש

סוכנויות הידיעות 10:2006.08.13
פעילות הייצור בשווקים המתעוררים נפלה ביולי לשפל חדש בעידן פוסט המשבר הפיננסי, לאחר שהתפוקה פחתה בארבע הכלכלות הגדולות ביותר, לראשונה מאז מרץ 2009, כך על פי נתוני HSBC.

 

מדד השווקים המתעוררים של (HSBC (EMI, מדד חודשי המתבסס על סקרי מנהלי הרכש (PMI), נפל לשפל של 49.4 נקודות ביולי, לעומת 50.6 נקודות ביוני. זו הפעם הראשונה מאז אפריל 2009 שמתקבלת קריאה הנמוכה מ-50, המצביעה על התכווצות.

 

עניים בהודו (ארכיון) עניים בהודו (ארכיון) צילום: shutterstock

 

יתרה מכך, ברזיל, רוסיה, הודו וסין (המכונות מדינות ה-BRIC), כולן חוו התכווצות בתפוקת המפעלים, לראשונה מזה ארבע שנים. לדבריו של פרדריק ניומן מ-HSBC השווקים המתעוררים זוכים לדחיפה המתבקשת מהתייצבות הביקוש בכלכלות המפותחות כמו ארצות הברית, אירופה ויפן. למעשה, הנתונים מציירים תמונה שונה לחלוטין עבור השווקים המתעוררים לעומת המצב בכלכלות המפותחות כמו ארה"ב, שבה הצמיחה בייצור טיפסה ביולי לשיא של שנתיים וחצי.

 

ניומן מזהיר כי הסיכון הגדול ביותר שעומד בפני השווקים המתעוררים הוא ירידה מחזורית בייצור והאטה בפעילות סקטור השירותים, שבסופו של דבר יובילו להיחלשות שוק העבודה. "התעסוקה בסקטור הייצור בסין, ברזיל, רוסיה, פולין וקוריאה, למשל כבר החלה לרדת", הוא מוסיף.

 

עם זאת, מדד הייצור העתידי בשווקים המתעוררים שעורך HSBC מעניק מעט נחמה. המדד שעוקב אחר הציפיות לפעילות ב-12 החודשים הבאים, עלה בשיעור קל ביולי לעומת שפל שנרשם ביוני, אם כי הקריאה היא עדיין ברמה השנייה הנמוכה ביותר מזה 16 חודשים. להערכתו של ניומן, האופטימיות היחסית בקרב החברות עשויה לשקף את התפיסה כי עוד ישנם פעולות מדיניות שניתן לנקוט כדי לעזור לבלום את ההידרדרות בפעילות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x