בקרן SAC נערכים למשיכה המונית של כספי משקיעים
בסוף השבוע הקרוב יוכלו משקיעים בקרן הגידור למשוך את כספם, ומנהליה נערכים בהתאם. בתכנון: מיזוג מחלקות ופיטורי עובדים. ביום שישי אישר בית המשפט את התנאים שבהם תוכל הקרן להמשיך לפעול עד להכרעת הדין בתיק הסחר במידע פנים
בקרן הגידור SAC קפיטל, שנגדה ונגד כמה מעובדיה הוגשו כתבי אישום באשמת סחר במידע פנים, נערכים לעזיבה המונית של משקיעים חיצוניים בסוף השבוע הקרוב.
- SAC כופרת בהאשמות; חשש לעתידה של חטיבת ביטוח המשנה שלה
- למרות האישומים הפליליים: המיליארדר סטיבן כהן חגג באירוע ראוותני באחוזתו בהמפטונס
- רשות ני"ע בארה"ב הגישה כתב אישום בגין סחר במידע פנים נגד SAC קפיטול אדוויזורס
לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" שלשום, יום שישי הקרוב הוא התאריך הרבעוני שעד אליו נדרשים המשקיעים ב־SAC להודיע אם הם מעוניינים למשוך את כספיהם ממנה, אלא שלא ברור כמה הודעות כאלה התקבלו בקרן עד עתה.
מקורות ב־SAC מסרו ל"וול סטריט ג'ורנל" שהקרן בוחנת דרכי פעולה אפשריות לקראת המהלך.
עם זאת, ההשלכות של כתבי האישום שהוגשו נגד SAC בסוף יולי הורגשו בה עוד לפני כן, כאשר קרן ההשקעות בלקסטון החליטה למשוך את כספיה מהקרן בסוף מאי. מסיבה זו אנשי SAC בוחנים זה כמה חודשים אפשרויות שונות להמשך הפעולה של הקרן, ובהן מיזוג של מחלקות שונות בתוכה ופיטורי עובדים. עם זאת, גורמים בקרן ציינו שאף לא אחת מהתוכניות הללו נמצאת בשלביה הסופיים.
ביום שישי האחרון אישר השופט בתיק של SAC, ריצ'רד סאליבן, הסכם שהושג בין פרקליטיה לפרקליטי התביעה ומכתיב את התנאים שלפיהם תמשיך הקרן לפעול כל עוד לא ניתנה הכרעת הדין.
לפי תנאי ההסכם, SAC תתחייב להמשיך להחזיק לפחות 85% מהנכסים שברשותה, כפי שהם תועדו ב־1 ביולי השנה. על פי מקורות בקרן, מדובר בנכסים ששוויים נמוך מ־6 מיליארד דולר.
השופט סאליבן דרש לציין ש"ההסכם אינו מגביל את היכולת של ממשלת ארה"ב להחרים נכסים של SAC או של הנאשמים הקשורים אליה", הערה שעוררה את חמתם של פרקליטי הקרן, שטענו שדי בתנאים שמכתיב ההסכם להמשך פעולתה.
בסך הכל מנהלת SAC 14 מיליארד דולר, ש־8 מיליארד מהם שייכים למייסד ומנכ"ל הקרן סטיבן כהן. מיליארד דולר נוספים שייכים לעובדי הקרן, ואילו מיליארד דולר שייכים למשקיעים חיצוניים. היתר, כ־4 מיליארד דולר, הם כספים של גורמים אחרים. על רקע הטבעת המשפטית המתהדקת סביבה משכו משקיעים חיצוניים מהקרן השקעות של כ־5 מיליארד דולר מאז תחילת השנה, שלפי גורמים בקרן מושבים אליה בהדרגה בכל רבעון.
בכתב האישום שהוגש נגד SAC נאמר כי בשנים 1999–2010 התנהל בה סחר במידע פנים "בשיטתיות" שאפשרה לה לגרוף רווחי עתק ולהתחמק מהפסדים של מאות מיליוני דולרים. אף שלא נמצאו ראיות למעורבות ישירה של כהן בפעילות הלא חוקית, בכתב האישום מצוין שהוא התעלם מסימנים ברורים שפעילות כזו מתרחשת בחברה שלו ולא עשה מאום כדי להפסיקה. התביעה דורשת מבית המשפט לאסור על כהן לעסוק בניהול השקעות בעתיד.