$
כלכלה ומדיניות

המדינות המתפתחות: ניצור מאגר של 100 מיליארד דולר כדי להגן על המטבעות

פסגת G20: המנהיגים דנו, בין השאר, באיומים לכלכלה העולמית שינבעו מהצמצום הצפוי של תוכניות התמריצים בארה"ב; סין צפויה לתרום 41 מיליארד דולר למאגר עתודות המט"ח, בעוד רוסיה, הודו וברזיל יוסיפו כל אחת 18 מיליארד דולר

בלומברג 12:0906.09.13

מנהיגי מדינות ה-G20, שהתכנסו אתמול ברוסיה לכינוס של יומיים, דנו, בין השאר, באיומים לכלכלה העולמית שינבעו מהצמצום הצפוי של תוכניות התמריצים בארה"ב וכן מהסלמה במצב בסוריה.

 

השווקים המתעוררים, שסייעו ביציאה הגלובלית מהמיתון לאחר המשבר הפיננסי, מתמודדים כעת עם זרימה החוצה של כספים והיחלשות המטבעות המקומיים, בשל ההערכה כי הבנק הפדראלי בארה"ב יפעל בהמשך השנה לצמצום תוכנית רכישת הנכסים. לפיכך, מדינות ה-BRICS (ברזיל, רוסיה, הודו, סין ודרום אפריקה), המייצגות את השווקים המתעוררים הגדולים ביותר, התחייבו אתמול ליצור מאגר של 100 מיליארד דולר בעתודות מט"ח, שישמשו כהגנה מפני זעזועים, על פי הצהרה שפורסמה, סין צפויה לתרום 41 מיליארד דולר למאגר עתודות המט"ח, בעוד רוסיה, הודו וברזיל יוסיפו כל אחת 18 מיליארד דולר ודרום אפריקה תספק 5 מיליארד דולר. "סיכונים חדשים צצו בחודשים האחרונים", אמר נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בנאום פתיחת הכינוס. "השותפים שלנו החלו לסגת מתוכניות פיננסיות וכלכליות לא קונבנציונאליות. עשויות להיות לכך השלכות על הכלכלות של מדינות אחרות".

 

ולדימיר פוטין ולדימיר פוטין צילום: אלכס קולומויסקי

הנושא השני ששלט על סדר היום הוא התקיפה שמתכננת ארצות הברית בסוריה נגד משטרו של בשאר אל - אסד. במקביל לניסיונותיו של ברק אובמה לזכות בתמיכת הקונגרס הוא פעל גם להשגת חיזוק בינלאומי. ואולם איטליה וגרמניה הצטרפו לרוסיה וסין וטענו כי אין בכוונתן לתמוך בהתערבות צבאית בלי אישור מועצת הביטחון של האו"ם. ראש ממשלת איטליה אנריקו לטה אף ציין כי כל מבצע צבאי יוביל לטלטלות בשוויקם הפיננסים. "איננו זקוקים לטלטלות, אנחנו זקוקים ליציבות", אמר. "אנחנו מודאגים מכך". דמיטרי פסקוב, דוברו של פוטין הוסיף כי גם מדינות ה-BRICS דנו בסוגיה והסכימו כי תקיפה תוביל ל"השפעה שלילית יוצאת דופן על הכלכלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x