אובמה מודה: המאיון העליון הוא הנהנה העיקרי מהשיפור במצב הכלכלי
בראיון ל-ABC לרגל יום השנה החמישי לקריסת ליהמן ברדרס, נשיא ארה"ב מציין את הישגי ממשלתו. לדבריו, הכלכלה חוותה 42 חודשים רצופים של צמיחה, נוצרו 7.5 מיליון מקומות עבודה ותעשיית הרכב קמה לתחייה. "באנו וייצבנו את המצב"
ביום השנה החמישי לקריסת ליהמן ברדרס, פשיטת הרגל הגדולה ביותר בהיסטוריה האמריקאית, טוען נשיא ארה"ב ברק אובמה כי ההתמקדות של הרפובליקנים על צמצום הוצאות ממשלתיות תרחיב את פער ההכנסות במדינה, זאת על אף שהכלכלה נחלצה מהמיתון. "באנו וייצבנו את המצב", טען בראיון לרשת ABC שישודר היום (א').
- ארה"ב: הגירעון התקציבי צפוי לעמוד על פחות מטריליון דולר בשנה הנוכחית
- ריכוזיות העושר בארה"ב: הגבוהה זה 100 שנה
- הכלכלות המתעוררות נחלשות לא רק בגלל הפד
אובמה הדגיש כי הכלכלה חוותה 42 חודשים רצופים של צמיחה, נוצרו 7.5 מיליון מקומות עבודה חדשים ותעשיית הרכב קמה לתחייה. "אני חושב שניתן לומר שראינו התקדמות בכל התחומים", אמר. עם זאת, הנשיא נאלץ להודות שעל אף ההתקדמות, אמריקאים מהמעמד הבינוני והנמוך לא הרוויחו באותה מידה כמו ה-1% העליון.
באותו הראיון חזר אובמה והדגיש כי הוא לא מתכוון לנהל מו"מ עם הרפובליקנים על העלאת תקרת החוב, נושא שיחזור שוב לסדר היום בחודש הבא. לדבריו, הם מעוניינים להשתמש בתקרת החוב כדי לדרוש קיצוצים נוספים בהוצאות ולדחות את יישומו של חוק הבריאות. "מעולם לא השתמשו אצלנו באיום שהממשלה לא תוכל לשלם את חובותיה כדי לקצץ כל כך
בהוצאות הממשלתיות, כפי שהרפובליקנים דורשים כעת", טען.
אובמה חוזר להתמקד בכלכלה
לאחר שבועות שהוקדשו למשבר בסוריה, אובמה מנצל את תאריך הקריסה של ליהמן כדי לשוב ולהתמקד בכלכלה. הוא החל בשורה של אירועים בנושא, בראשם נאום שיישא מחר בוושינגטון. כמו כן, מועצת הכלכלה הארצית צפויה לפרסם דו"ח שיפרט את ההתקדמות הכלכלית.
אך על אף המאמצים מצד ממשל אובמה, לא בטוח שהציבור משוכנע שהכלכלה מתאוששת. על פי סקר שערך מכון המחקר Pew עולה, כי רק שליש חושבים שהמערכת הכלכלית כיום בטוחה יותר מכפי שהייתה ב-2008, ואילו 52% הביעו חוסר סיפוק מהאופן בו אובמה התמודד עם הכלכלה.