לבייב תובע את שותפיו לעסקי היהלומים: "הם ממדרים אותי"
המיליארדר תובע את קבוצת קליין בטענה שהיא מסתירה ממנו מידע בנוגע לפעילות חברות משותפות, בין היתר בנוגע לנזקי שוד היהלומים בצרפת; הביע חשש שהקבוצה תרוויח כספי ביטוח על חשבונו
המיליארדר לב לבייב, העומד בראש אימפריית היהלומים LCG ׁמאשים את שותפיו העסקיים בהסתרת מידע בנוגע לשלוש חברות משגשגות לאבני חן, כך על פי התביעה האזרחית שהוגשה לבית משפט במנהטן. על כך מדווח הניו יורק פוסט.
- הערכות: כנופיית ה"פנתר הוורוד" עומדת מאחורי גניבת היהלומים של לבייב
- יהלומים לא לנצח: תכשיטים בשווי 53 מיליון דולר נגנבו מתערוכה של לבייב בקאן
- החיפוש אחר הערך האבוד של אפריקה ישראל
לבייב טוען שקבוצת קליין, המנוהלת על-ידי מרטין אברהם ומוישה ומלכה קליין "מסתירים ממנו מידע בכל הנוגע לפעילות העסקית ובכך מסתירים את מלוא היקפה של התנהגותם הבלתי הולמת".
מאז הפרידה, נשדדו ביולי תכשיטי יהלומים בשווי 53 מיליון דולר מאוספו של לבייב שהיו בתצוגה במלון הקרלטון אינטרקונטיננטל בקאן במה שכונה על-ידי התקשורת הצרפתית "השוד של המאה". לבייב טוען כי השוד הנועז לאור יום "מדגיש" את בקשתו לסעד משפטי משום שהוא חושש שמנהלי קבוצת קליין יכניסו לכיסם את תשלומי הביטוח ויבצעו הערכת שווי נמוכה יותר עבורו.
על פי טענתו, הקבוצה "סירבה להעביר ללבייב את מלוא המידע על השוד ועל החקירה ותביעות הביטוח" - כך נכתב במסמכים שהוגשו לבית המשפט. לבייב טוען שקבוצת קליין היא אחת השחקניות הגדולות בשוק היהלומים ומגלגלת מחזורים של "מאות מיליוני דולרים בשנה".
לבייב וקבוצת קליין הפכו לשותפים עסקיים ב-2002, אך על פי לבייב, הטוען כי הוא מחזיק ב-42.5% מהחברה המשותפת, KLG Jewelry, לא הועבר אליו חלקו ברווחים מאז ספטמבר, אז החלו הצדדים בניסיון להגיע להסכם בנוגד לפירוק השותפות.
לבייב מבקש מבית המשפט למנוע משותפיו למכור יהלומים "שקל מאד להעבירם ממקום למקום אך שלא ניתן לאתרם בקלות". הוא טוען שכששלח את בתו לבדוק את המסמכים במשרדי החברה, ריגלו השלושה אחריה באמצעות מצלמות, ומבקש מבית המשפט להתערב בטרם יוכלו אברהם ובני הזוג קליין לרוקן את קופות החברה לפני חתימת הסכם הפירוק.
בשל חג הסוכות לא ניתן היה לקבל תגובה מטעם הדוברת של בני הזוג קליין.
לבייב הגיש לאחרונה תביעה על סך 7.2 מיליון שקל נגד בית ההשקעות מגדל שוקי הון ונגד דניאל מולקנדוב ואריה ארנטרוי, בעלי השליטה בחברת לב התמר. לבייב טוען שהפעולות שבוצעו בתיק ההשקעות שלו באופציות מעו"ף היו לא חוקיות, ושמגדל, מולקנדוב וארנטרוי אחראים להפסדים שנצברו, לאחר שהוא השקיע כ־5 מיליון שקל בתיק. בעדות בבית המשפט המחוזי בת"א טען שהנתבעים רקמו קנוניה שבמסגרתה ביצעו עשרות אלפי פעולות קנייה ומכירה בתיק השקעות שלו כדי לגבות עמלות גבוהות. לפי עדותו בתביעה, "ברגע שאתה מרגיש שמרמים אותך לא משנה אם זה שקל או מיליארד".