$
כלכלה ומדיניות

ה"אובמה-קר" לא שוויונית: פערים של מאות דולרים בתעריפים במדינות השונות

התוכנית שיזם נשיא ארה"ב לביטוח בריאות היא לאומית, אך מסתבר שיש לה תג מחיר שונה בכל מדינה: ואיומינג היא היקרה ביותר ומיניסוטה היא הזולה ביותר

סוכנויות הידיעות 19:0328.09.13
החוק שיזם הנשיא אובמה למתן שירותי בריאות לתושבי ארה"ב - או "אובמה-קר" - הוא חוק לאומי, אך מסתבר שהוא נושא תג מחיר שונה בכל מדינה. לפי נתונים של משרד הבריאות האמריקאי, תושבים מתחת לגיל 65 הרוכשים את חבילות ביטוח הבריאות החדשות שאמורות להיכנס לתוקפן ב-1 באוקטובר, ישלמו את התעריפים הגבוהים ביותר במדינת ואיומינג והנמוכים ביותר במינסוטה.

 

 

 

הדו"ח סקר את התעריפים ב-47 מדינות ובוושינגטון הבירה, כולל תעריפים שפורסמו על-ידי מדינות שכבר מפעילות שירותי ביטוח בריאות עצמאיים, ותעריפים ב-36 מדינות שבהם הממשלה הפדראלית מנהלת את תוכניות ביטוח הבריאות. המדינות הוואי, קנטאקי ומסצ'וסטס טרם פרסמו את התעריפים שלהן.

 

 

אובמה. איפה השיוויון? אובמה. איפה השיוויון? צילום: איי פי

 

התעריף הבלתי מסובסד הנמוך ביותר שייך למינסוטה, וזו אף המדינה היחידה שבה ביטוח בריאות בדרג ביניים עולה פחות מ-200 דולר. עלותה של פוליסת ה"ברונזה" הזולה מכולן היא 114 דולר. זאת בהשוואה לוואיומינג שבה תוכנית הברונזה עולה 425 דולר ואילו עלותן של תוכניות הכסף מתחילות מ-489 דולר.

 

מדינות בעלות מספר מבטחים גדול מנסות להשיג תעריפים נמוכים ואילו במדינות בעלות מספר מבטחים קטן, התעריפים נוטים להיות גבוהים יותר. כך לדוגמא בוואיומינג ובאלסקה יש רק שני מבטחים.

 

בממוצע, עלותן של תוכניות הברונזה היא 249 דולר, ואילו עלותן הממוצעת של תוכניות הכסף היא 310 דולר. ישנן גם חבילות ביטוח "זהב" ו"פלטינה" שיתחרו לא על מחיר כי אם על איכות. גורמים רשמיים בממשלה אמרו כי כעת 56% מהתושבים שאינם מבוטחים יוכלו לשלם 100 דולר לחודש או פחות אחרי סובסידיות מהממשלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x