הבנק העולמי מציג: התייעלות בדרך למלחמה בעוני
הבנק מעוניין להימנע מגיוס הון נוסף ושוקל לשפר את יכולתו לתת הלוואות ולהעלות את ההכנסות
- הספר הגדול של העוני
- ריכוזיות העושר בארה"ב: הגבוהה זה 100 שנה
- ראש אגף הכלכלה באוצר: הגזירות הכלכליות לא ישנו את מספר העניים
לדברי בדרה, שהצטרף לבנק במרץ האחרון, האפשרויות שנשקלות כוללות העלאת שיעור הריבית שנגבית עבור ההלוואות, הורדת המגבלות המוטלות על ההלוואות והצעת שירותים חדשים. האמצעים ילוו בקיצוץ עלויות, אך עדיין לא עלו לדיון בקרב הנציגים של 188 המדינות החברות בארגון, שנפגשים שוב באפריל.
"אם אנחנו רציניים לגבי המטרות שבפנינו, נוכל לעשות יותר עם מה שעומד כיום על השולחן", אמר בדרה, לשעבר סמנכ"ל הכספים של סוסייטה ג'נרל, בראיון לסוכנות בלומברג. "אם יש ביקוש, האם נוכל לספק אותו? אנחנו רוצים לעשות כל מה שניתן בלי לעלות את ההון".
בחינת המודל הפיננסי של הבנק היא חלק ממאמצי הרפורמות של הנשיא ג'ים יונג קים, שטוען כי הארגון הפך להיות מחולק וזהיר מדי, וזאת כדי לעמוד ביעד החדש שלו למגר את העוני עד 2013. בתחילת השנה החליף קים רבים מהמנהלים הבכירים, וכעת הוא פועל להפחתת ההוצאות השנתיות של הבנק העולמי ב-400 מיליון דולר בתוך שלוש שנים, כולל באמצעות פיטורים.
"במשך זמן רב מדי, הבנק העולמי לא הקשיב לעצות שהוא עצמו מחלק", אמר קים בכנס הבנק העולמי וקרן המטבע העולמי שנערך בתחילת החודש, "לעתים קרובות דחינו קבלת החלטות קשות. המצב משתנה. אנחנו לוקחים את התרופה של עצמנו".