בריטניה מעלה בהדרגה את גיל הפנסיה ל-69
מרבית העובדים הבריטיים מתחת לגיל 50 יצטרכו לעבוד יותר שנים מכפי שחשבו. הממשלה: "המהלך יחסוך 500 מיליארד ליש"ט"
- התוכנית להגנה על החוסכים לפנסיה שוב נדחתה בשנה
- בממשלה מנסים לנתב את כספי הפנסיה לעסקים קטנים
- מחצית מההשקעה הפנסיונית במניות ואג"ח מרוכזת ב־20 חברות
על פי הרפורמה המתוכננת, ביום חמישי כחלק מהעדכון הכלכלי הדו שנתי, גיל הפנסיה יעלה בהתאם לעלייה בתוחלת החיים וישקף את תפיסת הממשלה שהעובדים לא צריכים להעביר יותר משליש מחייהם הבוגרים בגמלאות.
לפיכך, באמצע שנות ה-30 של המאה הנוכחית יעלה בממלכה גיל הפנסיה ל-68, מהלך זה יתבצע עשר שנים מוקדם מכפי שתכננו בתחילה. לקראת סוף שנות ה-40 יעלה גיל הפרישה ל-69. כתוצאה מכך עד אמצע המאה גיל הפרישה בבריטניה יהיה מהגבוהים בעולם, כך על פי נתוני הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD).
לשם השוואה, בארצות הברית ובגרמניה, גיל הפרישה יעלה עד 2050 ל-67, ואילו ביפן ובמקסיקו יעמוד על גיל 65. רק שתי מדינות נוספות - איטליה ודנמרק, מתכננות גם כן להעלות עד אז את גיל הפנסיה ל-69.
האוכלוסיה המזדקנת מהווה נטל הולך וגדל על הממשלות, שמתקשות להשתלט על ההוצאות וההלוואות שלהן, ומסיבה זו הוחלט לקשור בין גיל הפנסיה והעלייה בתוחלת החיים. לטענת הממשלה הבריטית, העלאת גיל הפנסיה תחסוך 500 מיליארד ליש"ט לאורך 50 שנה.
במקביל לחדשות העגומות לעובדים הצעירים, שהתבשרו שייאלצו לעבוד יותר שנים, שר האוצר ג'ורג' אוסבורן סיפק גם הערכה אופטימית לכלכלה הבריטית. לדבריו, בריטניה צומחת בשיעור גבוה יותר מכל מדינה מפותחת אחרת, ובהתאם עלתה תחזית הצמיחה. ההערכה הרשמית כעת בבריטניה היא כי ב-2013 הכלכלה תצמח ב-1.4%, זאת לעומת תחזית צמיחה של 0.6% שפורסמה במרץ.