תחזית: כלכלת סין תעבור את זו של ארה"ב רק ב-2028
כך לפי המרכז למחקר כלכלי ועסקי בלונדון; עד כה התחזיות צפו שסין תעקוף את ארה"ב מוקדם הרבה יותר, אפילו כבר ב-2016
לכלכלה הצומחת של סין יש עוד דרך ארוכה לעבור והיא תהפוך להיות המדינה בעלת התמ"ג הגבוה בעולם רק ב-2028, כך על פי תחזית של המרכז למחקר כלכלי ועסקי (CEBR), שמושבו בלונדון. התחזית סותרת תחזיות קודמות שניבאו כי התמ"ג הסיני יעבור את זה של ארה"ב מוקדם הרבה יותר: כמה מהתחזיות אף דיברו על שנת 2016 כשנה בה סין כבר תהפוך לכלכלה הגדולה בעולם.
- לראשונה משנות ה-50' - סין מתכוונת להעלות את גיל הפרישה
- סין: נבנה 6 מיליון דירות ציבוריות ב-2014
- סין חוסמת שוק פרסום ענק בפני חברות התקשורת הזרות
עורכי התחזית של CEBR מסבירים את התחזית הרחוקה שלהם בכך שכלכלת ארה"ב מצד אחד מראה חוזק מחודש וחוזרת לצמיחה משמעותית, ומצד שני הצמיחה בסין מתחילה להאט אחרי שנים של צמיחה דו ספרתית.
לסין יש גם בעיה דמוגרפית קשה כתוצאה ממדיניות הילד האחד שיצרה הזדקנות מהירה של האוכלוסיה. הדמוגרפיה צפויה להאט עוד יותר את הצמיחה הסינית בשנים הקרובות, עורכי המחקר מסבירים.
עם זאת, עורכי התחזית אמרו כי סין צפויה להמשך ולצמוח. "הם יהפכו לכלכלה הגדולה בעולם ב-2028, בפעם הראשונה מאז 1890" כתבו האנליסטים של CEBR בהודעה לעיתונות. הם חוזים כי התמ"ג הסיני יעמוד באותה שנה על 33 טריליון דולר, לעומת קרוב ל-9 טריליון ב-2013.
תחזית מפתיעה אחרת שהוציא המרכז נוגעת להודו, שעל פי CEBR תהפוך עד 2028 לכלכלה השלישית בגודלה בעולם ותעבור את יפן. היחלשות של 20% בין לעומת הדולר, אומרים עורכי המחקר, מציבה את יפן במקום גרוע במונחי תמ"ג כולל. "בנוסף לין החלש, ליפן יש דמוגרפיה בעייתית במיוחד ושילוב התנאים הזה יוביל אותה לאבד את המקום השלישי להודו" כתבו החוקרים.
כלכלה אחרת שהמרכז חוזה לה ביצועים מבריקים היא דווקא בריטניה שצפויה לעבור את צרפת וגרמניה ולהפוך לכלכלה הגדולה באירופה עד 2030. הסיבות לכך, על פי האנליסטים, הן חשיפה פחותה לבעיות של גוש היורו, גידול באוכלוסיה והגירה חיובית, וכן מסים נמוכים יחסית למדינות אירופה, שתורמים לצמיחה.