טיים וורנר כייבל דחתה הצעת רכש בשווי 61 מיליארד דולר
ההצעה הגיעה מצד המתחרה, צ'רטר קומיוניקיישנס, אך נדחתה ע"י הדירקטוריון. מנכ"ל החברה: "לא העמדנו את הבית שלנו למכירה, אבל דפקו לנו בדלת. הם רוצים מוצר פרימיום במחיר ריצפה וזה לא הולך לקרות"
- טיים וורנר כייבל לומדת לחיות עם הסיכונים
- מנכ"ל טיים וורנר: אחוז הפיראטיות של "משחקי הכס" עדיף על זכיה באמי
- טיים וורנר עומדת למכור את משרדיה הראשיים תמורת 1.3 מיליארד דולר
רוב מרקוס מנכ"ל טיים וורנר כייבל, מפעילת הכבלים השנייה בגודלה בארה"ב, כינה את ההצעה, שעמדה על 132.50 דולר למניה "נמוכה". ההצעה כללה 83 דולר עבור כל מניה ועוד 49.50 דולר במניות. לא כולל חובות, שווי העסקה עומד על 37.3 מיליארד דולר.
צ'רטר, הממומנת על ידי המיליארדר ג'ון מאלון ונחשבת לספקית הכבלים הרביעית בגודלה, מנסה ליצור ספקית של שירותי טלוויזיה, אינטרנט וטלפונים עבור 20 מיליון מנויים ב-38 מדינות. במידה והצעת הרכש הייתה מאושרת, החברה המשולבת הייתה מפעילת הטלוויזיה בתשלום השלישית בגודלה, במונחים של מספר לקוחות, אחרי קומקאסט ודירקט טי.וי.
אולם הדירקטוריון של טיים וורנר כייבל דחה את ההצעה בטענה שהיא "כלל לא מספיקה". אך מרקוס הוסיף כי החברה פתוחה להצעה בסביבות 160 דולר למניה, או 100 דולר במזומן ו-60 דולר במניות. "זה מה שקרה: לא העמדנו את הבית שלנו למכירה, אבל דפקו לנו בדלת, והציעו לנו הצעה נמוכה מדי", אמר מרקוס בראיון שהעניק אתמול (שני). "הם רוצים מוצר פרימיום במחיר ריצפה, וזה פשוט לא עומד לקרות".
צ'רטר מתכוונת כעת להגיש את ההצעה ישירות לבעלי המניות של טיים וורנר כייבל, הגיב המנכ"ל טום רוטלדג'. "טיים וורנר כייבל לא תקשרו איתנו. כל הדיונים היו חד סטריים", סיפר. רוטלדג', שעבד בטיים וורנר במשך 23 שנים, טען בראיון לרויטרס כי הוא יוכל לנהל את החברה בצורה טובה יותר.
המניות של החברה טיפסו ב-1.8% אתמול לאחר סגירת המסחר בניו יורק, כך ששווי השוק שלה עומד על 38 מיליארד דולר. המניה עלתה ב-40% מאז יוני, על רקע הספקולציות למיזוגים בתעשיית הכבלים.
על פי הנתונים שאספה סוכנות בלומברג, ההצעה בגובה 61.3 מיליארד דולר היא ניסיון ההשתלטות הגבוה ביותר מאז BHP ביליטון הגישה הצעה בגובה 115 מיליארד דולר לרכישת ריו טינטו ב-2008. גולדמן זאקס וליונטרי אדוויזורס, ממשים כיועצים הפיננסים הבכירים לצ'רטר.