האופוזיציה בבריטניה: לפרק את הבנקים הגדולים
מנהיג מפלגת הלייבור, שמובילה בסקרים, סבור שחמשת הבנקים הגדולים במדינה חזקים מדי, ויש להגביל את נתח השוק שלהם כדי לסייע לעסקים לצמוח וליצור מקומות עבודה
יותר מחצי מיליארד ליש"ט נמחקו משוויים של הבנקים הבריטיים הגדולים ביום שישי, לאחר שמנהיג האופוזיציה במדינה אד מיליבנד הכריז כי בכוונתו "לבוא חשבון" עם התעשייה ולבצע רפורמות מרחיקות לכת. לדברי מיליבנד, מנהיג מפלגת הלייבור, חמשת הבנקים הגדולים בבריטניה חזקים מדי ויש לאלץ אותם למכור "מספר משמעותי" של סניפים.
- בריטניה מתאוששת: ההכנסה הריאלית של משקי הבית צפויה לעלות
- בריטניה תספוג קיצוץ נוסף של 25 מיליארד ליש"ט
- חזרה לצמיחה: העלייה במחירי הבתים בבריטניה בשיא של 7 שנים
ארבעת הבנקים הגדולים בבריטניה חולשים כיום על 77% מחשבונות העו"ש ו־85% מההלוואות לעסקים קטנים ובינוניים.
המפלגות בבריטניה מתחילות לחמם מנועים לקראת הבחירות הכלליות שיתקיימו במאי 2015. הלייבור מובילה כעת בסקרים, אולם השיפור היחסי במצבה הכלכלי של בריטניה בחודשים האחרונים עוד עשוי לשנות את התמונה.
מיליבנד מעוניין לפרק את המגזר הפיננסי באמצעות הגבלת נתח השוק שיכול להיות לבנק בתחומי בנקאות אישית והלוואות לעסקים קטנים. "כדי לשנות באמת את המערכת הבנקאית שלנו, אנחנו חייבים לרדת לשורש הבעיה שקיימת בבנקאות הבריטית כבר עשרות שנים: יותר מדי כוח מרוכז בידיהם של מעטים מדי", אמר מיליבנד בנאום באוניברסיטת לונדון.
לדבריו, "הסיטי של לונדון עשה שירות גרוע ביותר לכלכלה הריאלית" במשך שנים. מיליבנד סבור כי הגברת התחרות בתעשייה תסייע לעסקים לצמוח ותיצור מקומות עבודה.
בכירים בתעשיית הבנקים הגיבו לתוכנית בספקנות, חלקם אף האשימו את מיליבנד ב"ונדליזם כלכלי" לאחר התגובה הסוערת בשווקים לדבריו. ממשלת בריטניה טענה כי לא ניתן להפקיד את רפורמת הבנקים בידי הלייבור, מאחר שתקופת הדה־רגולציה תחת הנהגתם היתה מהגורמים המרכזיים למשבר הפיננסי של 2008.