סקר לקראת ועידת דאבוס: צניחה גלובלית באמון בממשלות
לפי סקר שנערך ב-27 מדינות, האמון בראשי ממשלה ברחבי העולם צנח ב־2013 באופן חד. בין השאר מציין הסקר את הקרע סביב אישור התקציב בארה"ב ואת משבר החוב באירופה
האמון בראשי ממשלה ברחבי העולם צנח ב־2013 באופן חד - כך לפי סקר שנערך ב־27 מדינות ושתוצאותיו פורסמו אתמול (ב') לקראת פתיחת ועידת דאבוס. כדוגמאות בולטות שהציתו אי־אמון בקרב ציבור הבוחרים מציין הסקר את הקרע סביב התקציב האמריקאי, שכמעט גרם לחדלות פירעון של כלכלת ארה"ב, ואת תגובתה המגומגמת של אירופה למשבר החוב.
- צמרת המשק מזהירה את נתניהו מחרם על ישראל
- נתניהו: "אדגיש בדאבוס את מחויבותנו לסביבה עסקית שתומכת במגזר הפרטי"
- המחאה מתפשטת: פעילות FEMEN מפגינות ללא חולצות בדאבוס
במקביל בדק הסקר את האמון באנשי עסקים. אף שרמת האמון בהם נותרה יציבה על 58%, מתוך שמונה קבוצות שנבדקו רק עובדי ציבור זכו לפחות אמון מאשר מנכ"לים. האמינים ביותר הם אקדמאים ואחריהם מומחים בתחום הטכנולוגיה ושכירים רגילים.
לפי הסקר, שנערך על ידי חברת יחסי הציבור אדלמן, שוולף תקשורת נציגתה בישראל, זו השנה ה־14 ברציפות, רק 44% מהאקדמאים סומכים על הממשלה המייצגת אותם, ירידה של 4% לעומת 2013 ושל 8% לעומת 2012. לפי ריצ'רד אדלמן, מנכ"ל החברה, הצניחה באמון בממשלות עלולה להביא לעלייה בתמיכה במפלגות קיצוניות, באופן מיוחד בבחירות שיתקיימו במאי לפרלמנט האירופי. בארה"ב צנחה מידת האמון ב־16% ל־37%, ובצרפת רק 32% סומכים על הממשלה - ירידה של 17% לעומת 2013.
פגישה בין ג'ון קרי לנשיא איראן
"הוול סטריט ג'ורנל" ציטט אתמול מקורות בכירים בממשל האמריקאי, שאמרו כי קיים סיכוי סביר שמזכיר המדינה ג'ון קרי ייפגש עם נשיא איראן חסן רוחאני. אם אכן תתקיים פגישה, השניים צפויים לדון בה בקווים המנחים להסכם הסופי בין המעצמות לבין איראן בעניין הגרעין. השבוע התחיל יישומו של הסכם הביניים, שבמסגרתו התחייבה איראן להעשיר אורניום לרמה של 20% בתמורה להסרה זמנית של חלק מהסנקציות שהוטלו עליה.
1% שולט ב־46% מההון העולמי
העושר המצרפי של 85 עשירי תבל משתווה להון שנמצא בידי 3.5 מיליארד תושבי עולם הנמנים עם ענייה - כך לפי מחקר שפרסמה אתמול התאחדות הארגונים החברתיים אוקספם ערב פתיחת ועידת דאבוס, הצפויה לעסוק בהרחבה בנושא אי־השוויון העולמי.
הונם של 85 העשירים ביותר מסתכם ב־1.7 טריליון דולר, כאשר בראש הרשימה מככב קרלוס סלים - איל התקשורת המקסיקני שהונו מוערך על ידי המגזין "פורבס" ב־73 מיליארד דולר. "שבעה מכל עשרה אנשים בעולם חיים במדינות שבהן חוסר השוויון רק הולך וגדל מאז שנות השמונים", כתבו מחברי המחקר. "1% מהמשפחות העשירות בעולם מחזיק ב־46% מההון העולמי, שהם 110 טריליון דולר", ציינו עוד.