ארה"ב חושדת: משמרות המהפכה מחזיקים במיליארדים בחשבונות באסיה
משרד האוצר האמריקאי חושד שחברות קש מטעם יחידת העילית של השלטון באיראן מחזיקים בחשבונות במדינות כמו דרום קוריאה ומלזיה
- איראן חסמה הגישה לוואטסאפ: "מארק צוקרברג הוא יהודי ציוני"
- וכשיבוא שלום, ניסע לאיראן
- איראן חוזרת למפת המסחר; משלחת של אנשי עסקים תגיע השבוע לברלין
אחת הדוגמאות היא חברת "פטרוסינה אריא" שלפי החשד מנהלת חשבון בנק בשווי מיליארד דולר בבנק גדול בסיאול. חברה זו הוקמה בשנת 2010 על ידי משמרות המהפכה לאחר ששתי חברות אחרות של המשמרות נכללו ברשימת הסנקציות שפרסם האו"ם.
הפעילות באסיה נועדה לצמצם ככל הניתן את יכולת הפיקוח והמעקב של האיחוד האירופי והאמריקאים אחרי כספי משמרות המהפכה המשמשות כזרוע הצבאית של הממסד הדתי שמרני.
גורמים במערכת הפיננסית של דרום קוריאה מיהרו להכחיש את המידע ושללו אפשרות כי מתחת לאפם של השלטונות בסיאול מתנהלים חשבונות בנק במיליארדים על ידי חברות קש איראניות.
האופציה האיראנית?
איראן מעבירה מסרים לפיהם תהיה מוכנה לספק לאירופה גז טבעי, זאת במידה שרוסיה תגיב על הסנקציות שהטיל עליה האיחוד האירופי בעקבות התערבותה באוקראינה ותגביל את האספקה שלה ליבשת, כך לפי דיווח בדיילי טלגרף. "בהיותה מדינה שיכולה לספק גז בנפח גדול ביותר, איראן מוכנה להיות נוכחת בשוק האירופי, בין אם בצורת העברה בצינורות גז או בצורת גז טבעי נוזלי (LNG)", כך אמר שר הנפט של איראן ביז'ן נאמדאר זנגנה במהלך סוף השבוע האחרון.
אספקת האנרגיה מאיראן, מחזיקת עתודות הגז הטבעי השניות בגודלן בעולם, הוגבלה בשל הסנקציות שהוטלו עליה בשל תכנית הגרעין שלה. אולם העסקה שהושגה לאחרונה עם ארצות הברית ומדינות המערב עשויה לאפשר לטהרן לחזור להיות ספקית עולמית בתקופה שבה השווקים חוששים מהתגובה הרוסית בשל העמקת המשבר באוקראינה.
נתונים שאסף מינהל האנרגיה האמריקאי מצביעים על כך שרוסיה שולטת בשוק אספקת הגז האירופי, והייתה אחראית בשנה שעברה ל-76% מהייצוא של חומר חימום לאזור. עם זאת, המאגרים ברחבי אירופה נחשבים גדולים דיים כדי שניתן יהיה להתמודד עם הפרעות קצרות טווח באספקה מצד מוסקבה.
איראן מעוניינת גם להדגיש את התפקיד הפוטנציאלי שתוכל לגלם בעולם לקראת חידוש המשא ומתן סביב תוכנית הגרעין שלה בקיץ. בטהראן מקווים שיוכלו לפתוח מחדש את נכסי הנפט והגז שלהם להשקעות זרות. המדינה זקוקה למימון נוסף מעבר ל-14 מיליארד דולר שהיא מתכננת להשקיע בפיתוח שדות הנפט והגז שהיא חולקת עם שכנותיה במפרץ הפרסי.