$
תעשייה ופיננסים

דב צ'רני מנסה להשתלט על אמריקן אפרל

בתגובה הודיעה החברה כי אימצה מנגנון להנפקת זכויות לבעלי המניות הקיימים, כדי לנסות לעצור את צעדי ההשתלטות של המנכ"ל המפוטר

שירות כלכליסט 09:1530.06.14

הקרב על השליטה בחברת הביגוד אמריקן אפרל ממשיך להתחמם, שבועיים אחרי שדירקטוריון החברה פיטר את המנכ"ל ומייסד החברה השנוי במחלוקת דב צ'רני, לאחר חקירה ארוכה בנוגע להתנהגות בלתי הולמת. דירקטוריון אמריקן אפרל חשף שלשום את קיומה של גלולת רעל, שעות אחרי שצ'רני החל במאמץ חדש להגדיל את השליטה שלו בחברת הביגוד.

 

לפי מסמכים שהוגשו לרשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) ביום שישי, חבר צ'רני לחברת ההשקעות Standard General LP בניסיון לרכוש 10% ממניות החברה. צ'רני הוא מחזיק המניות הגדול באמריקן אפרל כיום, בבעלותו 27% ממניות החברה.

 

דב צ'רני מייסד אמריקן אפרל דב צ'רני מייסד אמריקן אפרל צילום: בלומברג

 

בתגובה הודיע דירקטוריון החברה כי הוא אימץ תוכנית בת שנה להנפקת זכויות לבעלי המניות בחברה, "בתגובה לדיווחים על הצבירה המהירה של מניות שליטה בחברה". מהחברה נמסר כי הצעד מיועד למנוע השתלטות לא רצויה על החברה. "תוכנית הזכויות נועדה להגביל את היכולת של כל אדם או קבוצה, ובהם דב צ'רני, להשתלט על חברה מבלי לפצות את כל מחזיקי המניות באמריקן אפרל".

 

שבע תלונות על הטרדה

 

המונח גלולת רעל מתאר מנגנון חוזי אשר נועד למנוע השתלטות על חברה. המנגנון מופעל ברגע שמשקיע חיצוני רוכש מניות של החברה וחוצה רף מסוים שנקבע (לרוב 15% מהמניות). אז, באופן אוטומטי, מופעלת הנפקת זכויות לבעלי השליטה הקיימים, דבר המדלל באופן ניכר את חבילת המניות שרכש הגורם העוין.

 

צ'רני (45) הקנדי הקים את אמריקן אפרל, שהפכה לחברת אופנה מובילה בארה"ב, ב־1989, בזמן שהיה סטודנט באוניברסיטת טאפטס. בשנים האחרונות הואשם צ'רני כמה פעמים בהטרדה מינית של עובדות בחברה. בשלב מסוים הוגשו נגדו שבע תלונות אולם ברוב המקרים הן בוטלו. באחד המקרים צ'רני אף הואשם בחנק עובד באחת מחנויות החברה. עובדים בחברה סיפרו כי הוא נוהג להסתובב במשרד בתחתוניו, ונאמר עליו שהוא נוהג להציע הצעות מגונות לעובדי החברה וכן משתמש בשפה "טעונה מינית" עם עובדיו ועם הקולגות שלו.

 

 

חקירה של החברה מצאה כי מלבד ההאשמות להטרדה מינית, צ'רני גם השתמש בצורה לא הולמת במשאבי החברה. בין היתר נמצא כי הוא רכש כרטיסי טיסה לבני משפחתו על חשבון החברה, וניצל דירות של החברה לאירוח חברים.

 

לפני שבועיים הודיע דירקטוריון החברה על פיטוריו של צ'רני, בהמשך לממצאים של החקירה נגדו. צ'רני הושעה מתפקידו ב־18 ביוני, ומהדירקטוריון נמסר כי הוא יפוטר רשמית בתום תקופה של 30 יום, המחויבת על פי חוק. "הדבר לא משמח אותנו. דב צ'רני הקים את אמריקן אפרל, אבל החברה צמחה מאז והפכה לגדולה יותר מאדם אחד", אמר אז אלן מאייר, שמונה לסגן יו"ר הדירקטוריון לאחר ההודעה על פיטוריו של צ'רני.

 

ניסיון הפיטורים נתקל במלחמה מצדו של צ'רני, שטוען כי הוא פוטר באופן בלתי חוקי וכי החברה מנהלת קמפיין "רווי שנאה" נגדו. בשבוע שעבר שלחה עורכת דין מטעמו מכתב לדירקטוריון, ובו דרישה להחזיר את צ'רני באופן מיידי לתפקיד מנכ"ל ויו"ר החברה.

 

תגייס משקיעים חדשים

 

לפי המכתב, הדירקטוריון העניק לצ'רני אולטימטום: אם היה מסכים לפרוש מרצונו ו לוותר על זכויות ההצבעה שלו (בהיותו בעל המניות הראשי בחברה), החברה היתה ממנה אותו ליועץ בשכר של מיליוני דולרים למשך ארבע שנים לפחות. אם היה מסרב להצעה, איים הדירקטוריון כי יפטר אותו באופן פומבי. "בכך שהציבה בפני צ'רני את הדרישה האבסורדית והלא הגיונית הזו, החברה פעלה בצורה שלא רק שאינה מוסרית אלא גם אינה חוקית", כתבה עורכת הדין של צ'רני.

 

אמריקן אפרל, שמרכזה נמצא כיום בלוס אנג'לס, מתמודדת בשנים האחרונות עם ירידה במכירות ועם חובות בגובה 250 מיליון דולר. בסוף השבוע דרשה קרן ההשקעות ליון קפיטל, אחת מנושות החברה, תשלום מיידי של חוב בגובה 10 מיליון דולר. בשבוע שעבר אמר סגן יו"ר הדירקטוריון מאייר כי החברה תצליח לגייס משקיעים חדשים אם תידרש לכך.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x