$
בשולי החדשות

רוסיה: "בועת הסושי" מתפוצצת בפניו של מעמד הביניים

הידרדרות היחסים עם המערב פוגעת בייבוא המזון למדינה ובערך הרובל; מה יהיה עתידו של הסושי, שהפך בימי פוטין למצרך יומיומי?

בלומברג 17:3925.09.14

העשור הראשון לשלטונו של נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, זכה לכינוי "שנות הסושי" משום שעם עלייתו של מעמד הביניים במדינה, הפך מעדן הדג הנא למצרך יומיומי בעיקר קרב מעמד זה.

 

 

 

אולם כעת בועת הסושי הולכת ומצטמקת בעוד הרובל צונח והסנקציות מצד ארה"ב, האיחוד האירופי ומדינות נוספות כתוצאה מהתערבותו של פוטין באוקראינה, מאלצת את מעמד הביניים להסתפק בתחליפים ממדינות רחוקות כגון צ'ילה.

 

 

ולדימיר פוטין ולדימיר פוטין צילום: בלומברג

 

"הברבור השחור של המדינה שלנו הוא העימות עם המערב. הוא משפיע על מחירי המזון שהיינו מייבאים מאירופה ומארה"ב ועדיין אנו לא מרגישים את מלוא ההשפעה", אמר רוסטילאב אורדובסקי-טאנייבסקי, בעליה של חברת אחזקת המסעדות הגדולה ברוסיה OAO.

 

לצרכניה של רוסיה יש הרבה מה להפסיד בחרם על פוטין מצד כמה משותפות המסחר הגדולות של רוסיה. מאז נבחר פוטין לנשיאות בשנת 2000, קפצה המשכורת הממוצעת של תושבי מוסקבה ב-440% ל-1,530 דולר לחודש. אולם כעת קשה יותר להשביע את טעמם למנעמי החיים ובכלל זה סושי וזאת משום שפוטין הגיב לסנקציות מצד אירופה וארה"ב בהטלת איסור ייבוא דגים, בשר, ירקות, גבינה ומוצרי חלב ממדינות אלו. מאז איבד הרובל 5.3% מול הדולר וכעת הירידה של המטבע מאז תחילת השנה עומדת על 16%.

 

העלייה בשכר לפני עשור הביאה לעלייה גדולה בביקוש לדגים. האהבה לסושי חצצה גבולות סוציו-אקונומיים ובשל ריחוקה של מוסקבה מהים, יובא המוצר ממדינות אחרות. בעיר, המונה 12 מיליון תושבים, קיימות 949 מסעדות המגישות אוכל יפני ובכלל זה סושי. "ברוסיה סושי הוא כמו המבורגר בארה"ב", אומר אורדובסקי-טאנייבסקי, "הוא חדר לשוק האוכל ההמוני ואפילו פיצריות מוכרות אותו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x