לחץ ביפן: האינפלציה האטה יותר מהצפוי באוגוסט
מדד המחירים לצרכן עלה ב-3.1%, לעומת צפי ל-3.2%; בניכוי השפעות מס הקנייה, מדובר באינפלציה בשיעור 1.1%, רחוק מהיעד של הבנק המרכזי - 2%
האינפלציה ביפן האטה יותר מהצפוי באוגוסט, כך לפי נתונים שפורסמו אתמול (ה'). על פי לשכת הסטטיסטיקה, המחירים לצרכן, להוציא מזון טרי, עלו ב-3.1% לעומת אותה התקופה אשתקד. שיעור זה נמוך מהתחזית החציונית של בלומברג לעלייה של 3.2%. ללא ההשפעות של העלאת מס הקניות באפריל, עמד שיעור האינפלציה על 1.1%, כך על פי הערכות של הבנק המרכזי, ששואף ליעד שנתי של 2%.
- כינוס ה-G20: על יפן ואירופה לעשות יותר למען הצמיחה
- יפן; האינפלציה עלתה ב-1.3% ביולי - מתחת ליעד של הבנק המרכזי
- סטארבקס תרכוש את הבעלות על פעילותה ביפן בלמעלה מ-900 מיליון דולר
צריכה פרטית חלשה לאחר העלאת המס מכבידה על שיעור האינפלציה וכן מחשקת את הערכותיהם של רוב הכלכלנים שיפן לא תוכל לעמוד ביעד. הנגיד הרוהיקו קורודה אמר בעבר כי רמת המחירים נמצאת במסלול הנכון לעלייה של 2% עד תחילה באפריל 2015.
"על המחירים מופעל לחץ לירידה, שכן לא נראה כי תתרחש עלייה יציבה בהוצאה הפרטית", אמר הירוצ'ימי שירקאווה, כלכלן בכיר בקרדיט סוויס בטוקיו וחבר לשעבר בבנק המרכזי של יפן, "נראה שהתסריט של הבנק המרכזי עומד להתפרק ויהיה עלין להוסיף תמריצים בדצמבר או בינואר".
הבנק המרכזי של יפן מסר כי המחירים לצרכן יעלו בכ-1.25% לפני שתחול בהם האצה והם יגיעו ליעד. קורודה אמר בשבוע שעבר כי הוא צופה שהעליות במחירים יתרחשו בין אוקטובר למרץ. אולם על פי סקר של בלומברג מהחודש שעבר, 87% מהכלכלנים לא סבורים כי האינפלציה תגיע ליעד של 2% בשנה שתתחיל באפריל.
בספטמבר מדד המחירים בטוקיו - להוציא מחירי מזון טרי, שהוא מדד מרכזי למדד המחירים הלאומי לצרכן , עלה ב-2.6% לעומת אותה התקופה אשתקד. זאת לעומת עלייה של 2.7% באוגוסט.