בריטניה תעודד את כלכלת השיתוף לפי המודל של Airbnb ו-Uber
מודל השיתוף שבו בני אדם פרטיים משתפים את הנכס, הזמן או היכולות שלהם עם אחרים, בתמורה לתשלום, תופס תאוצה. שר העסקים: "המודלים העסקיים החדשים הללו מכניסים כסף למשקי בית בכל המדינה"
הממשלה הבריטית משיקה יוזמה חדשה, כחלק מתוכניתה להציב את בריטניה במרכז כלכלת השיתוף העולמית. אתמול, בכנס של המפלגה השמרנית שנערך בבירמינגהם, הודיע שר העסקים מאט הנקוק על פתיחתו של מחקר נרחב בנושא כלכלת השיתוף בבריטניה, והדרך לעודד עסקים לעבוד איתה.
- חדש מ-Getty Images: אפליקציית שיתוף תמונות לצלמים מקצועיים
- המשרד להגנת הסביבה מתכנן להשיק אפליקציה לשיתוף נסיעות
- שיתפת? חשפת: משל השמלה השקופה
בראשות המחקר תעמוד דבי ווסקוב, מנכ"לית Love Home Swap, אתר השכרת הבתים הגדול בעולם. בין משימותיה יהיו הרגולציה של כלכלת השיתוף בבריטניה, ביטוח של העסקים, הרווחים הפוטנציאליים לכלכלה הבריטית והאיומים האפשריים על תעשיות מסורתיות במדינה.
בסוף השבוע אמר הנקוק לעיתון "הסאנדיי טלגרף" כי "המודלים העסקיים החדשים הללו מכניסים כסף למשקי בית בכל המדינה. אני רוצה לוודא שלונדון תעמוד בחזית התופעה הזו, ותתחרה בסן פרנסיסקו בדרך להפוך לבית של הסטארט־אפים הטכנולוגיים הצעירים האלה".
הממשלה כבר הצהירה בעבר כי אחת ממטרותיה היא יצירת אומה של יזמים. פירמת הייעוץ PwC העריכה ששווי כלכלת השיתוף הבריטית יעמוד על כ־9 מיליארד ליש"ט עד שנת 2025.
כלכלת השיתוף, שהדוגמה הבולטת שלה היא אתר השכרת הדירות האמריקאי Airbnb, מתארת בני אדם פרטיים שמשתפים את הנכס, הזמן או היכולות שלהם עם אחרים, בתמורה לתשלום. לפי הערכות, רבע מהבריטים לוקחים חלק בכלכלה הזו בצורה כלשהי באינטרנט.
הצעד הבריטי מהווה ניגוד חריף לתגובה של מקומות אחרים לכלכלה החדשה. בניו יורק ובסן פרנסיסקו, לדוגמה, נתקל אתר Airbnb בקשיים שמציב לו לובי תעשיית המלונאות, שמאשים את האתר בניהול שוק אפור של "מלונות לא חוקיים" שלא משלמים מסים.