בהרוגים בנפאל: הנווטת הדתייה הראשונה בחיל האוויר
תמר אריאל (25) נהרגה באסון המפולת ברכס האנאפורנה בהימלאיה. יחד עמה נהרג אגם לוריא, בן 23 מיפעת. הודעה נמסרה גם למשפחתו של ההרוג השלישי באסון. ישראלי נוסף עדיין נעדר. עד כה נמנו באסון 29 הרוגים
אריאל, בתם של ענת וחנן, הייתה השלישית מבין שישה ילדים. היא התמסרה לשנתיים של שירות לאומי, ולאחר מכן הרגישה שברצונה לתרום עוד למדינה - והחליטה לשרת גם בצה"ל. במהלך שירותה היא ניצלה מהתרסקות מטוס "צוקית" אך נפצעה בגבה. היא המשיכה במסלול כנווטת למרות חלומה להיות טייסת קרב. על תמר אריאל אמר בשעתו שר הביטחון: "הוכחת מהי אמונה ומהי כוחה".
שרגא וילק ממשואות יצחק, קרוב משפחתה של תמר, סיפר כי שבבוקר התבשר שהמאמצים למצוא אותה בחיים כשלו. "אתמול אחר הצהריים, כשהחלו להתפרסם הידיעות על המפולת, התחלנו לדאוג", הוא אומר. "יצרנו קשר עם חברות הביטוח, עם משרד החוץ ועם אנשי חיל האוויר. כבר אז הבנו שהמצב לא טוב.
"לצערנו הידיעה הגיעה קודם דרך המטיילים ואחר כך דרך המשטרה. המטיילים סיפרו שנקלעו לסופה והחליטו לחלץ עצמם בקבוצות קטנות. כשהגיעו למטה ועשו ספירה של מי שהגיע ראו שהיא חסרה. ברגע שעלה היום הם חזרו לאותה נקודה ומצאו אותה בקרבת מקום".
וילק הוסיף שהיא עידכנה את המשפחה על היציאה לטרק והייתה אמורה לחזור לארץ בסוף השבוע. "דאגו לה כמו כולם, אבל רגילים שהיא בחורת אקסטרים", הוא מוסיף. "המסלול היה כזה שכל מי שמטייל בנאפל עושה אותו".
לדבריו, היא שובצה לטייסת מבצעית והשתתפה בצוק איתן: "היא הייתה בחורה משכמה ומלאה. מסמר כמעט בכל מקום שהייתה. גם פה בחברת הנוער ובמשק. וגם במקומות שבהם הדריכה במסגרת שירות לאומי. כל החברים ששמענו מהקורס היא הייתה תמיד בחורה שביצעה את המשימות מעבר למצופה".
מאות מטיילים שהו ברכס האנאפורה בצפון נפאל כשסערה ובעקבותיה סופת שלגים פגעו באזור. סוכנות AP דיווחה כי עד כה נמנו לפחות 29 הרוגים באסון. 70 איש עדיין נעדרים ויותר מ-150 מטיילים חולצו על ידי צוותי ההצלה במקום. מסלול אנאפורנה נמצא כ-160 קילומטר צפון-מערבית לבירה קטמנדו, וכמדי אוקטובר – שיא עונת הטרקים במקום בשל מה שאמור להיות מזג אוויר נוח - היה מלא בתיירים מכל העולם.
ישראלים נוספים נפצעו במפולת השלגים באנפורנה, ו-12 מהם פונו לבית חולים צבאי בקטמנדו. אחת הפצועות היא לינור קגן, בת 22, שטיילה באזור עם חברתה. שמואל קגן, אביה של לינור, סיפר ל-ynet כי בתו סובלת מכוויות קור ברגליה לאחר שהות של 24 שעות בשטח. "קשה להן מאוד ללכת. הבת שלי בטראומה מכל הדברים שהיא ראתה שם, מחילוץ פצועים ועד פינוי של גופות רבות", סיפר האב. לדבריו, מזג האוויר תפס את התרמילאים בהפתעה מוחלטת.
קגן מספר כי הוא דיבר עם בתו פעמיים מאז שאושפזה. "הן היו במפולת, אבל נעצרו שלב לפני. כשהתחילה הסופה התפצלה הקבוצה לשתיים. הן החליטו לא לעלות במעלה ההר, דבר שהציל את חיי בתי וחברתה", אמר האב.
בשיחה עם ynet תיארו מטיילים ישראלים החלטה שהתבררה כבחירה לחיים או למוות. שלושה מהם החליטו לא לצאת למסלול ה"פס" עקב תנאי מזג האוויר ונשארו ללון בבקתה במחנה הקבע בשמורה. בשלישי בערב הגיעה אליהם נפאלים על סוסים שהעבירה לידיהם מכתב כתוב בעברית: "'יש ישראלים תקועים על ה'פס' בפסגה. תעזרו לנו, זו סכנת חיים". תמר חלק (22) מספרת כי יצרה קשר בטלפון קווי עם השגרירות ועם כוחות החילוץ. רק בבוקר התבררו לה ממדי האסון.
סגן השגריר הישראלי בנפאל, יהונתן לבל, סיפר בשיחה עם ynet כי המטיילים עברו חוויה מטלטלת. "הם ניסו לעבור במעבר במזג אוויר קיצוני מאוד ולא היו מוכנים באופן טבעי לזה משום שבעונה הזו אמור להיות מזג אוויר יפה", סיפר.קשאב פאנדיי מאיגוד סוכנויות התיירות בנפאל התראיין לסוכנות רויטרס ומתח ביקורת על השלטון במדינה: "הממשלה שמחה לקחת כסף מתיירים אבל לא עושה כלום עבורם. עכשיו היא צריכה לדאוג לממן תחזיות מזג אוויר ועזרה מהירה להצלת הטיילים".
חידוש החיפושים הבוקר קיבל את הצוותים במזג אוויר נוח. מושל מחוז מוסטנג האחראי על מעבר ההרים ת'ורונג לה שבו היו ישראלים סיפר כי "מסוק צבאי אחד כבר עזב את הזירה למטרת פינוי פצועים ומסוקים נוספים יגיעו מאוחר יותר". יחד עם המסוקים, בשטח סורקים כוחות צבא ומשטרה אחר הנעדרים.
לפי הדיווחים אתמול, מטיילים מרחבי העולם שהו ברכס אנאפורנה, אשר נמצא 160 קילומטרים צפון-מערבית לבירה קטמנדו. אמש דווח כי בין ההרוגים ישנם אזרח פולני, וייטנאמי ושמונה נפאלים. לפי הרשויות בנפאל, מניין ההרוגים הכללי עומד על 29 בני אדם, אך ישנם עשרות שעדיין נעדרים.