המיתון והסנקציות דוחפים את רוסיה לזרועותיו של קים ג'ונג-און
המדינות מתכוונות להכפיל את היקף המסחר ביניהן למיליארד דולר עד 2020; בין השאר, מוסקבה תאפשר לחברות מצפון קוריאה לפתוח חשבונות בבנקים רוסיים
ב-CNN מדווחים כי לשכת המסחר הרוסית הקימה השבוע מועצה מיוחדת לשיתוף פעולה עם המדינה הטוטליטרית, כשהמטרה היא להרחיב עד 2020 את המסחר בין שתי המדינה ל-מיליארד דולר בשנה, כפול מהרמה הנוכחית.
כחלק מההסכם, מוסקבה תאפשר לחברות מצפון קוריאה לפתוח חשבונות בבנקים רוסיים. בתמורה, רוסיה תזכה לגישה למכרות המינרלים של צפון קוריאה. שתי המדינות הסכימו שהמסחר יתבצע באופן בלעדי רק ברובל.
בצפון קוריאה הסכימו גם לקצר את הליך הנפקת הוויזות לאנשי עסקים רוסיים, שייתכן ואף יורשו להשתמש באינטרנט ובטלפונים ניידים במהלך נסיעות עסקיות למדינה המבודדת, מותרות שהתושבים המקומיים ומבקרים אחרים אפילו לא חולמים עליהן.
במחווה נוספת של רצון טוב, רוסיה ביטלה בשנה שעברה 10 מיליארד דולר מתוך החוב של צפון קוריאה עוד מהתקופה הסובייטית, שעומד על 11 מיליארד דולר. מעבר לכך, לפי הדיווחים שליט צפון קוריאה קים ג'ונג – און שוקל לבקר ברוסיה ולהשתתף בחגיגות לציון 70 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה.
הקשרים העסקיים של רוסיה עם המערב ספגו מכה קשה בעקבות הסנקציות שהטילו ארה"ב והאיחוד האירופי על המדינה מאז סיפוח חצי האי קרים והתמיכה במורדים הפרו רוסיים הנלחמים במזרח אוקראינה. בניסיון לפצות על המחסור בהזדמנויות במערב, התקרבה רוסיה בשנה האחרונה לאסיה, כולל חתימה על הסכם גז במיליארדי דולרים עם סין, והמסחר בין שתי המדינות אף צפוי לטפס השנה ב-10%.
תהליך החיזור עם צפון קוריאה עשוי להעניק דחיפה גם לתכנית של רוסיה להרחיב את הרכבת הטרנס-סיבירית לתוך דרום קוריאה.
כלכלת צפון קוריאה היא מבודדת ממרבית מדינות העולם בשל המשטר הטוטליטארי האכזרי וההפרות של זכויות אדם. לפי ההערכות, 200 אלף אנשים כלואים במחנות אסירים פוליטיים.